HomeAchtergrondMathieu van der Poel: 'Als ik maar één discipline kon doen, dan...

Mathieu van der Poel: ‘Als ik maar één discipline kon doen, dan was het mountainbiken’ 

Mathieu van der Poel kreeg in een YouTube-filmpje een vragenvuur op zich af en geeft toch wel een paar opzienbarende antwoorden, onder andere over z'n favoriete race, z'n slechtste dag op de fiets ooit en de beruchte Witte Broek...

In de wekelijkse YouTube-show van de Global Cycling Network gaat een verslaggever langs bij een zwiftende Mathieu van der Poel die al virtueel fietsend 19 vragen op zich afgevuurd krijgt.

Hierboven kun je alle 19 vragen en antwoorden zien (vanaf 2.29). Er zitten pittige dilemma's bij over grote onderwerpen, maar ook over belangrijke bijzaken in het fietsen, zoals de klep van het wielerpetje omhoog of omlaag en beenstukken over of onder de sokken – daarbij koos MVDP helaas het verkeerde antwoord: beenwarmers over de sokken…

Er werden hem ook duivelse dilemma's over belangrijkere zaken voorgelegd. Zo werd hem gevraagd wie er beter is, Mathieu van der Poel of Wout van Aert. Dat liet hij wijselijk in het midden, maar op de vraag welke discipline (weg, cross of mtb) hij zou gaan doen als hij er maar ééntje mocht doen, gaf hij wel een antwoord. “Een heel lastige vraag, maar als ik maar één discipline kon doen, dan zou het mountainbiken zijn.”

Wellicht komt er in de toekomst nóg een discipline bij, want op de vraag of hij mee zou willen doen aan het in 2022 te houden WK Gravel antwoordt hij volmondig ja. “Maar geen idee of ik kan winnen, want ik heb nog nooit meegedaan aan een gravelrace.”

Gevraagd naar z'n favoriete race en welke race die hij nog niet heeft gewonnen hij graag nog op z'n verlanglijstje heeft staan, is hij ook duidelijk: “De Ronde van Vlaanderen vind ik de mooiste wedstrijd en Roubaix wil ik absoluut nog winnen.

Z'n slechtste dag op de fiets beleefde Mathieu van der Poel naar eigen zeggen in de loeihete Strade Bianche van 2020. Daarin werd hij vijftiende op meer dan tien minuten van winnaar Wout van Aert. “M'n beste dag, of beter gezegd m'n beste finale was de Amstel van 2019. De laatste 30 kilometer.”

Ook de befaamde Witte Broek komt nog even ter sprake. “Bij de kampioenstrui van Nederland kies ik absoluut voor de witte broek boven de zwarte. Bij de regenboogtrui twijfel ik. Dan wordt het wel heel wit allemaal.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Olav Kooij Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke...

2 toptalenten, 3 eerstejaars: deze junioren rijden vannacht namens Nederland op het WK

Max van der Meulen Max van der Meulen heeft de laatste maanden grote indruk gemaakt...

De 5 grote favorieten voor het WK tijdrijden bij de mannen

Remco Evenepoel Zijn 'slechtste' resultaat in een tijdrit dit jaar is een tweede plek en...