Opvallend: Peter Sagan tekent 10-jarig contract met kledingsponsor

Gaat de Slowaak dan ook nog tien jaar door met fietsen?

peter sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan is met z'n 31 jaar toch niet meer de allerjongste wielrenner, maar dat weerhield de Slowaakse drievoudig wereldkampioen er niet van een tienjarige verbintenis aan te gaan. Hij deed dat met z'n kledingsponsor Sportful. Het Italiaanse kledingmerk was al geruime tijd een privésponsor van Sagan.

Al sinds 2015, in zijn jaren bij Tinkoff-Saxo Bank dus, rijdt hij in kleding van Sportful. De Italianen verhuisden met Sagan mee naar BORA-hansgrohe en zullen dat nu ook weer doen als kledingleverancier bij zijn nieuwe ploeg TotalEnergies. De deal voor de komende tien jaar houdt in dat Sagan 41 is als die afloopt.

Tenzij Sagan 'een Valverdetje' doet, light het dus voor de hand dat Sagan zijn fiets al aan de haak heeft gehangen als de deal met Sportful nog loopt. Geen probleem, volgens Dario Cremonese van Sportful. "Onze band met Peter is altijd al meer op menselijke basis geweest en pas dan het professionele", weet Cyclingnews.

De Slowaak heeft dan ook nu al een casual kledinglijn bij het bedrijf. Sagan heeft naast het contract met Sportful ook een lucratieve overeenkomst met fietsenmerk Specialized, dat ook al meeverhuist naar TotalEnergies.

Nieuws
  • Cor Vos