Video | Meten is weten: ploeg laat zien hoe elke millimeter van het lichaam van Chris Froome wordt opgemeten

Als je wil zien hoe wetenschappelijk het er bij ploegen aan toegaat, dan heeft de ploeg van Froome een mooi filmpje voor je!

chris froome

De afgelopen jaren is de wetenschap niet meer weg te denken uit de wielersport. De term marginal gains woerd eerst vooral gebruikt door de ploeg van Brailsford (Sky, nu INEOS), maar inmiddels is het gemeengoed geworden in de World Tour.

Een videootje dat Israel Start-Up Nation postte op hun twitterfeed geeft je een mooi inzicht in hoe die marginal gains er in de praktijk uitzien bij een World Tour-ploeg.

Chris Froome wordt werkelijk van alle kanten opgemeten en getest. Zo moet hij met z'n voeten in een mal staan zodat er schoenen kunnen worden gefabriceerd die tot op de millimeter aansluiten en de krachtoverbrenging op de meest efficiënte manier plaatsvindt.

Hieronder zie je hoe Froome als menselijk proefkonijn al het getest en gemeet met een lach ondergaat.

We zijn benieuwd of de van top tot teen opgemeten Froome dit seizoen wel potten kan breken, want afgelopen seizoen verliep ronduit teleurstellend voor de Brit.

Hij kwam terug van een zware val in 2019, maar kwam nooit ook maar in de buurt van het niveau van voor z'n val. Zoals je in het artikel hierboven leest, blijft Froome echter de moed erin houden, en dat valt zeer te prijzen.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.