HomeMagazineInterview | Nils Eekhoff: 'Dat protocollenverhaal komt elke keer naar voren...'

Interview | Nils Eekhoff: ‘Dat protocollenverhaal komt elke keer naar voren…’

Voor Nils Eekhoff was 2021 niet wat hij er van verwacht had, ook al ziet hij genoeg lichtpuntjes. Met de ervaringen die hij heeft opgedaan wil hij volgend jaar een betere renner worden. Hij kwam ook nog even terug op de berichtgeving rond zijn team.

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

“Een beetje met een dubbel gevoel. Ik ben er met veel verwachtingen aan begonnen en wil er altijd een stapje bovenop doen. De resultaten bleven dit jaar helaas een beetje weg. Ik had in het voorjaar ook best wel wat pech met valpartijen en dergelijke.”

“Het was wel het seizoen van de nieuwe dingen, zoals de Tour de France. Dat had ik voor geen goud willen missen, het was een gigantisch gave ervaring. Er is geen moment waarop je 21 dagen elke dag op zo’n manier fietst en leeft voor de sport. Als je goed uit de Tour komt en daar goed van herstelt, dan ga je gewoon weer een stap maken. En Parijs-Roubaix was natuurlijk ook niet mis. Dat de resultaten wegbleven is jammer, maar volgend jaar geeft weer een nieuwe kans.”

Heb je er een verklaring voor, waarom die resultaten achterbleven?

“Het moet allemaal net even lekker lopen en je moet in een goede flow terechtkomen. Als dat een beetje wegblijft, is het lastig om daar bovenop te komen. Uiteindelijk heb ik ook momenten gehad waarop ik heel goed was. In de Tour of Britain stond ik in de eerste etappe op het podium, maar dankzij een val kon ik die lijn toen niet doortrekken, dat is wel een beetje het verhaal van dit jaar geweest.”

Wat dat betreft zat het jullie als ploeg misschien niet helemaal mee dit jaar?

“Het doet verder niets af aan de ploeg. We werken hard en doen alles om te winnen, want het is uiteindelijk topsport. Het is een mooie groep renners en we hebben het leuk en gezellig met elkaar. We moeten dit jaar gewoon maar een beetje vergeten en volgend jaar met een schone lei beginnen. Ik denk dat er veel moois in het verschiet lig. We hebben een goede ploeg, de sfeer is goed en iedereen is super gedreven en gretig. Ik kijk uit naar volgend jaar.”

De afgelopen dagen is de teneur in de media rondom jullie ploeg vrij negatief. Ilan Van Wilder en Tiesj Benoot vertrokken omdat ze het niet naar hun zin hadden. Hoe kijk jij daar tegenaan?

“Ik vind dat lastig, want ik zit gewoon goed op m’n plek en heb het naar m’n zin. En dat protocollenverhaal wat elke keer weer naar voren komt… Voor mij geeft het gewoon een richtlijn. Ik weet waar ik aan toe ben en daarmee kan ik vervolgens aan de slag met trainers en coaches. Het is niet iets waardoor ik per se negativiteit om me heen voel.”

“Uiteindelijk heeft ook iedereen een ander verhaal. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ik het het afgelopen enorm naar m’n zin heb gehad met Tiesj als ploeggenoot. Wat sfeer betreft heeft het daar niet aan gelegen.”

Tot slot; komend jaar. Wat zijn je doelen en ambities voor het aankomende seizoen?

“Ik hoop echt weer een stap te kunnen zetten en de afgelopen twee jaar als het ware samen te voegen. De resultaten van vorig seizoen, met de ervaring en alles wat ik heb geleerd van dit jaar. Ik wil een grotere stap maken in de klassiekers en ga ervoor om mee te doen in de finales.”

“Ik hoop kort te kunnen rijden in de klassiekers en zal daar ook weer een grotere rol in spelen aankomend jaar. Ik kijk er enorm naar uit om met John Degenkolb te koersen. Hij heeft zoveel ervaring, op alle vlakken. Niet alleen in de klassiekers, maar ook in de sprints en lead-outs. Ik ga genoeg van hem leren.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...