Verlossing op de Champs Élysées, Tourzege op karakter, koning van de waaiers: de 5 mooiste zeges van Groenewegen bij Jumbo

Het was niet makkelijk, want Dylan Groenewegen won 54 keer namens Team Jumbo-Visma. Toch selecteerden we zijn vijf mooiste zeges.

Groenewegen

1) Tour de France etappe 21, 2017

Zijn eerste ritzege in de Tour de France was er eentje van ongekende schoonheid. Ten eerste omdat het op de Champs Élysées was, maar de manier waarop was wellicht nog mooier. Met een hele lange sprint verraste hij de concurrentie, waardoor jongens als André Greipel en Edvald Basson Hagen te laat kwamen.

2) Tour de France etappe 7, 2018

In de Tour de France 2018 ging Dylan Groenewegen vol voor de gele trui. De eerste dagen vielen echter tegen en Fernando Gaviria was ongenaakbaar de eerste twee ritten. Tot etappe 7, waarin Groenewegen met overmacht de Colombiaan erop legde. Met een vingertje op de mond nam hij revanche voor de tegenvallende start van de Tour de France.

3) Parijs-Nice etappe 2, 2019

Dat Groenewegen meer is dan alleen een sprinter bewijst hij onder meer in de tweede etappe van Parijs-Nice. Een etappe gekenmerkt door waaiers maakt hij vakkundig af. Zelfs als in de slotfase nogmaals een waaier wordt getrokken, heeft Groenewegen alles onder controle.

4) Driedaagse Brugge-De Panne, 2019

De misschien wel meest indrukwekkende sprint van Dylan Groenewegen in zes jaar bij Team Jumbo-Visma. In de Driedaagse Brugge-De Panne van 2019 lijkt hij in de sprint nooit in positie te zitten, maar met een paar krachtige pedaalslagen zet hij toch iedereen te kijk.

5) Tour de France etappe 7, 2019

In 2019 was Dylan Groenewegen de grote troef voor de eerste Nederlandse gele trui sinds Erik Breukink. Het liep uit op een deceptie voor hem, want in de openingsrit in Brussel kwam hij hard ten val. Lead-out Mike Teunissen maakte het vervolgens wel af en dus hing de gele leiderstrui die voor hem had moeten zijn wel in de hotelkamer. Hij nam - gebutst en gehavend - wel revanche in die Tour de France. Etappe 7 won hij nipt voor Caleb Ewan.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos