Wout van Aert begint druk weekend met onbedreigde zege in Essen: winnen en meteen het vliegtuig in

En dat is twee voor Van Aert! Oppermachtig!

wout van aert

Op z'n Strava-account en Instagram grapte hij er een beetje over, maar Wout van Aert zit middenin een heel druk weekend. Dat begon hij in Essen met de Ethias Cross die daar op het programma stond.

De Belg liet er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was in het enigszins gedevalueerde deelnemersveld - veel renners zijn al in Val di Sole voor de wereldbekercross van zondag of hebben een trainingsstage ingelast.

Hij knalde uit de startblokken en leidde van begin tot eind. Alleen na een foutje waardoor hij even verstrikt raakte in een reclamedoek aan een hek moest hij de leiding heel even afstaan aan de jonge Nederlanders Pim Ronhaar.

Maar Ronhaar kon het hoge tempo niet volhouden, waardoor Van Aert aan een lange solo begon op het zware modderparkoers in Essen waarbij bijna meer gelopen moest worden dan gefietst.

Maar lopen kan Van Aert als geen ander in het crosswereldje en dus bouwde hij een enorme voorsprong uit, waardoor hij het tweede deel alvast een beetje de krachten kon sparen voor morgen, wanneer hij start in Val di Sole.

De Belg Thijs Aerts werd op 1 minuut 47 tweede, voor zijn ploeggenoot Pim Ronhaar, die daar vlak achter als derde over de meet kwam.

Cyclocross
  • Cor Vos