Wout van Aert dolblij met komst Tiesj Benoot: 'Het klikt tussen ons'

Het was een drukke transferweek voor Team Jumbo-Visma, maar kopman Wout van Aert kijkt meer dan tevreden terug.

Aert

Hij zag Tiesj Benoot de ploeg komen versterken. Iemand die hem bij kan staan in de keienklassiekers, maar ook iemand die in een koers als Luik-Bastenaken-Luik tot ver in de finale mee kan. Een ideale helper dus. Na de eerdere komst van Tosh Van der Sande en vooral Christophe Laporte is de ploeg rondom Van Aert sterker dan ooit.

Rond de cross zaterdag ging hij tegenover Sporza iets dieper in op de komst van Benoot, die het zelf ook in zich heeft om de grootste koersen te winnen. "Ik ben superblij met de komst van Tiesj. Hij is een enorme versterking voor onze voorjaarsploeg en voor de ploeg in het algemeen. Ik heb de afgelopen jaren een paar keer met hem in de nationale selecties gezeten en dat klikte echt wel goed."

"Ik was vanaf het begin enthousiast toen ik hoorde dat Tiesj een optie zou zijn", gaat Van Aert verder. "Ik denk dat we een hele sterke ploeg zullen hebben volgend jaar."

De voorjaarsploeg kwam deze week meteen samen voor een rondje over het parkoers van de Ronde van Vlaanderen. "We kwamen met de klassieke ploeg samen om een aantal verkenningen te doen en de groepssfeer te smeden. Gelukkig was Tiesj net op tijd daar om te kunnen aansluiten."