HomeCyclocrossExtra duel! Mathieu van der Poel voegt wedstrijd toe aan crossprogramma

Extra duel! Mathieu van der Poel voegt wedstrijd toe aan crossprogramma

Dat wordt lekker uitbuiken na kerst!

Op Tweede Kerstdag in Dendermonde zien we tijdens een wereldbekermanche het eerste duel in het veld tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert (en Tom Pidcock), maar een dag later is het gelijk weer raak!

Dan staat namelijk de Telenet Superprestige van Heusden-Zolder op het programma en gisteren maakte commentator Michel Wuyts bekend dat naast Wout van Aert en Tom Pidcock ook Mathieu van der Poel daar aan de start verschijnt. De organisatie bevestigde het bericht.

Daarmee komt het totaal aantal crossen van Mathieu van der Poel op twaalf. Hij begint aankomend weekend met een dubbel programma in de wereldbekermanches van Rucphen en Namen.

Daarna is het een week later alweer Kerst en is het dus op zondag tijd voor Het Duel, om dat een dag later vrolijk nog eens over te doen.

Op woensdag is er meteen een derde ontmoeting tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, want dan staan ze allebei aan het vertrek in de Telenet Superprestige van Diegem.

Van der Poel bouwt vervolgens toe naar het WK van 30 januari in Amerika (Feyetteville, waar eerder dit seizoen een wereldbekermanche was) van 30 januari. Het is nog onzeker of Wout van Aert daar aan de start komt.

In de eerste drie onderlinge ontmoetingen lijkt Wout van Aert bij die van Dendermonde in het voordeel, want de Belg won daar vorig jaar in een modderloopwedstrijd met enorme voorsprong op Mathieu van der Poel.

Op en rond het circuit van Heusden-Zolder won Mathieu van der Poel vorig jaar, maar toen was Van Aert er niet bij. In Diegem was Van der Poel in 2020 ook de sterkste, maar ook daar was er geen tegenstand van Van Aert.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.