Extra duel! Mathieu van der Poel voegt wedstrijd toe aan crossprogramma

Dat wordt lekker uitbuiken na kerst!

mathieu van der poel

Op Tweede Kerstdag in Dendermonde zien we tijdens een wereldbekermanche het eerste duel in het veld tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert (en Tom Pidcock), maar een dag later is het gelijk weer raak!

Dan staat namelijk de Telenet Superprestige van Heusden-Zolder op het programma en gisteren maakte commentator Michel Wuyts bekend dat naast Wout van Aert en Tom Pidcock ook Mathieu van der Poel daar aan de start verschijnt. De organisatie bevestigde het bericht.

Daarmee komt het totaal aantal crossen van Mathieu van der Poel op twaalf. Hij begint aankomend weekend met een dubbel programma in de wereldbekermanches van Rucphen en Namen.

Daarna is het een week later alweer Kerst en is het dus op zondag tijd voor Het Duel, om dat een dag later vrolijk nog eens over te doen.

Op woensdag is er meteen een derde ontmoeting tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, want dan staan ze allebei aan het vertrek in de Telenet Superprestige van Diegem.

Van der Poel bouwt vervolgens toe naar het WK van 30 januari in Amerika (Feyetteville, waar eerder dit seizoen een wereldbekermanche was) van 30 januari. Het is nog onzeker of Wout van Aert daar aan de start komt.

In de eerste drie onderlinge ontmoetingen lijkt Wout van Aert bij die van Dendermonde in het voordeel, want de Belg won daar vorig jaar in een modderloopwedstrijd met enorme voorsprong op Mathieu van der Poel.

Op en rond het circuit van Heusden-Zolder won Mathieu van der Poel vorig jaar, maar toen was Van Aert er niet bij. In Diegem was Van der Poel in 2020 ook de sterkste, maar ook daar was er geen tegenstand van Van Aert.

Cyclocross
  • Cor Vos