Colbrelli: 'Ik hoop op het niveau van Van der Poel en Van Aert te blijven'

Sonny Colbrelli heeft een topjaar achter de rug en wil in 2022 nog veel meer moois toevoegen aan z'n palmares.

Colbrelli

Tijdens een videocall vanuit Spanje, waar Colbrelli momenteel traint met zijn ploeg Bahrain-Victorious bekent de Europees kampioen dat hij zijn eigen overwinning in Roubaix vaak terugziet op Youtube. Het maakt hem trots en geeft 'm tevens nieuwe motivatie voor het volgende seizoen.

"Mensen zeggen tegen me dat ik waarschijnlijk niet realiseer wat ik heb gepresteerd, maar ik ben trotser en blijer dan ooit. Toch heeft de overwinning in Roubaix me niet veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon als daarvoor."

"De overwinning in Roubaix heeft me al het harde werk van de afgelopen jaren terugbetaald en het geeft me tevens moraal voor de toekomst. Ik zal meer in de gaten worden gehouden nu, maar ik weet dat ik een van de sterkste renners ben in de klassiekers. De ranglijsten bevestigen dat. Dar ben ik trots op maar het is ook een extra verantwoordelijkheid. Ik wil op hetzelfde niveau blijven als Mathieu van der Poel en Wout van Aert."

"Mijn programma zal grotendeels hetzelfde zijn als dit jaar. Ik start met Kuurne-Brussel-Kuurne en dan beslissen we of ik de Tirreno rijd of Parijs-Nice. Ik rijd alle klassiekers van Milaan-Sanremo tot en met Parijs-Roubaix. Qua training verander ik niet veel, behalve dan dat ik al vroeg in het seizoen meer op hoogte zal trainen. Dat deed ik na de Tour ook en dat heeft me veel geholpen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • cor vos