Mathieu van der Poel moet rentree uitstellen door knieblessure: 'Mathieu heeft nog geen specifieke veldrittraining kunnen doen'

Minder goed nieuws voor Mathieu van der Poel, die niet zal starten in de Wereldbeker van Rucphen.

Poel

De ploeg van Van der Poel, Alpecin-Fenix, meldt dat hij niet aan de start zal verschijnen in de Wereldbeker van Rucphen. De wereldkampioen veldrijden ging al vier dagen later op stage in Spanje vanwege een schuiver op training en heeft daardoor enige vertraging opgelopen in zijn trainingsopbouw.

Van der Poel zou in eerste instantie niet snijden in zijn programma, maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om een en ander aan te passen. Van der Poel zal nu herstarten op 26 december in Dendermonde, waar hij vorig seizoen een pak rammel kreeg van Wout van Aert.

"In samenspraak met het management en de medische staf heeft Van der Poel beslist de start van zijn seizoen met een week uit te stellen", schrijft de ploeg op de website van de ploeg.

"De belangrijkste reden hiervoor is dat het genezingsproces van zijn knie langer duurt dan we hadden verwacht. Als gevolg hiervan heeft Mathieu nog geen specifieke veldrittraining kunnen afwerken."