Video | Wout van Aert moet springen als Jordan om met boomlange Van Den Spiegel op de foto te kunnen

Even op de foto kan nog best wat voeten in aarde hebben - of beter gezegd: voeten een flink stuk boven de aarde...

wout van aert

Tomas Van Den Spiegel is de CEO van Flanders Classics en daarmee verantwoordelijk voor nogal wat wedstrijden waarin Wout van Aert een graag geziene gast is (zoals bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen).

In het wielerwereldje is Van Den Spiegel een opvallende verschijning omdat de Belg zelf een oud-topbasketballer is en ook de lengte heeft die daar doorgaans mee gepaard gaat; hij is 2 meter 14.

Met Flanders Classics was Van Den Spiegel ook verantwoordelijk voor het sneeuwuitstapje in het veldrijden van afgelopen weekend in Val di Sole en de winnaar bij de mannen en die organisator moesten natuurlijk even met elkaar op de foto.

Nou ja, even... Geen simpele klus voor de fotograaf, want Wout van Aert is met z'n 1 meter 87 geen kleine jongen, maar bij Van Den Spiegel valt hij toch een beetje in het niet.

Springen dus, voor Van Aert. En hij laat zien dat te kunnen als Michael Jordan in z'n beste dagen. Ready voor lift-off, hier is Air Van Aert...

En daar kwam uiteindelijk deze fraaie foto uit. Zelfs nog iets boven Van Den Spiegel uit.

Tomas Van Den Spiegel was overigens zeer te spreken over de sneeuwcross in Val di Sole (zie artikel hierboven) en ook Wout van Aert was na afloop positief.

"Baggeren in de wei heeft iets oervlaams, maar het mag ook meer zijn dan dat. Ik ben blij dat we hier iets totaal anders voor de wielen kregen. Onze traditionele kalender zit al bomvol en extra volproppen wordt moeilijk, maar als er ruimte is voor zulke evenementen, dan heel graag."

Maar mocht veldrijden olympisch worden, dan vreest Van Aert dat het wel te laat voor hem komt. "Dat zal dan in 2030 zijn. Dan zal ik bijna versleten zijn. We zien wel of het dan nog voor mij weggelegd is... Het is mooi dat hier een eerste aanzet is gegeven en crossen in de sneeuw is mooi, maar er moeten nog andere dingen zijn."