Bauke Mollema weet van geen ophouden: 'Ik kan nog wel een jaartje of vijf fietsen'

Bauke Mollema is dan wel 35 jaar, maar voorlopig weet hij gelukkig nog van geen ophouden.

Mollema

Mollema vertelde op een persconferentie van zijn ploeg over de plannen voor 2022 en de iets verdere toekomst. Zo hoopt hij binnenkort om de tafel te gaan om te onderhandelen over een nieuw contract met zijn ploeg Trek-Segafredo, waar hij volledig op zijn plek zit en hij altijd zijn kans heeft gekregen. Of hij nu Alberto Contador, Richie Porte of Vincenzo Nibali naast zich moest dulden. "Ik kan nog wel een jaartje of vijf fietsen", is hij helder.

In 2022 rijdt de klimmer net als dit jaar de Giro d'Italia en de Tour de France. "Ik houd van de combinatie. Twee keer won ik een rit in de Tour, nadat ik eerst de Giro had gereden. Een ritzege zal het doel worden. Daar zou ik heel veel voldoening uit halen. Meer dan dat ik achtste word in een eindklassement."

Vierde op de Spelen

Mollema wil zich dus vooral focussen op het aandikken en van nog meer glans voorzien van zijn erelijst. Zo gaan de pijlen ook nog meer op de eendagkoersen. "Daarin ben ik supercompetitief geweest. In koersen als Luik-Bastenaken-Luik, San Sebastián, de Italiaanse wedstrijden en ook op de Olympische Spelen. Daarin voel ik me nog beter dan zo'n vijf jaar geleden. Daar wil ik me dan ook nog meer op richten."

Wel laat hij de belangrijkste koers op Nederlandse bodem aan zich voorbijgaan. Mollema zal namelijk niet starten in de Amstel Gold Race, die in 2022 een week voor Parijs-Roubaix wordt georganiseerd. "Het is nu tien dagen voor de Waalse Pijl. Om alleen voor de Amstel Gold Race af te reizen, gaat wat ver. En het is ook net iets te vlak voor mij."