Doe-het-zelf-fietsenmaker op de flanken van de Teide op Tenerife. Ook een idee voor Nederland? 

Nederland fietsland kan hier toch niet zonder eigenlijk? Of zijn ze er al? Laat het ons dan weten!

racefiets kapot

Nederland is op het gebied van fietspaden en dergelijke een walhalla. Als je een kaartje maakt met alle fietspaden van Europa kun je bijna de landsgrenzen uittekenen aan hand van fietspaddichtheid.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar aan andere zaken ontbreekt het soms nog wel een beetje voor de racefietser in Nederland (jaja, we weten het: first world problems).

Zo is het met dit weer niet echt een heel groot probleem, maar in de zomer is het toch zoeken naar drinkwaterpunten (waar je in het buitenland menig fonteintje tegenkomt) als je niet om de haverklap op een terras wil belanden of een camping/jachthaven water afhandig wil maken in hun toiletgebouw.

En als je onderweg pech krijgt, ben je toch ook aangewezen op je eigen multitool of het andere uiterste: een echte fietsenmaker. Nu hebben ze op Tenerife daar wat handigs op gevonden wat voor Nederland wellicht ook een idee is.

Op het Canarische eiland staat namelijk op de flanken van de bekende Teide-vulkaan, daar waar menig prof op hoogtestage gaat in voorbereiding op een grote ronde, een handige bicibox; een reparatieset deluxe waar je zelfs je fiets op kunt hangen. Handig toch?

Nu zetelt onze redactie in Groningen en kennen wij in de wijde omtrek niet zo'n soort ding in Nederland, maar het zou kunnen dat in jouw omgeving er al wel zo'n kleine doe-het-zelf-fietsenmakerset langs de weg staat. Laat het ons dan vooral weten...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.