HomeAchtergrondPrimoz Roglic: 'We moeten goed nadenken hoe we het gaan aanpakken met...

Primoz Roglic: ‘We moeten goed nadenken hoe we het gaan aanpakken met mij en Wout in de Tour’ 

De Sloveen over hoe Jumbo-Visma het aan moet pakken en hoe hij na z'n carrière herinnerd wil worden (wel of geen Tourzege heeft daar niks mee te maken).

Primoz Roglic beleefde in 2021 een waardeloze Tour omdat hij vanwege een val al snel moest opgeven, maar voor 2022 heeft de 32-jarige Sloveen uiteraard weer snode plannen. Hij wil zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar het vuur na aan de schenen gaan leggen in de grootste wielerkoers van de wereld.

Roglic weet dat hij daarbij kan rekenen op een zeer sterke ploeg, maar hij beseft ook dat in die ploeg ene Wout van Aert rondrijdt, die te goed is om (alleen) te knechten voor hem. Van Aert liet in Het Laatste Nieuws al weten voor het groen te willen gaan komende Tour.

In diezelfde krant zegt Roglic in een uitgebreid interview dat hij de positie van Wout van Aert begrijpt en er ook niet noodzakelijkerwijs iets slechts in ziet voor zijn kansen op een Tourzege.

“In theorie kunnen we het geel, het groen en ook de bollen nog pakken met Sepp (Kuss, red.). We moeten een goed plan smeden. Goed nadenken over hoe we het aan gaan pakken met mij en Wout in de Tour.”

Maar het geel en groen (en etappezeges voor Van Aert) zouden best samen kunnen gaan, denkt Roglic. “Als we elkaar helpen is het denk ik goed mogelijk dat Wout voor etappezeges en punten gaat en ik er ook wat aan overhoudt. Dat moet de insteek zijn en daar moeten we zorgvuldig over nadenken.”

Overigens is de Tour geen obsessie voor Roglic. Zijn carrière is niet mislukt als er aan het einde van de rit geen Tourzege op z'n palmares staat.

“Uiteraard zou ik 'm graag winnen. Maar ik heb liever dat mensen me zullen herinneren als de renner die er altijd alles voor gaf. Dat is wie ik wil zijn: een vechter. Op die manier is het ook nooit een frustratie als die Tourzege er niet van komt. Maar ik geloof zeker dat ik 'm nog kan winnen.”

Roglic won vorig seizoen wel de Vuelta en goud op de Olympische tijdrit in Tokio. Die plak in Japan had de nodige voeten in de aarde omdat de Sloveen in de wegrit nergens was. In het artikel hierboven vertelt hij hoe hij daar zelfs met zijn voeten probeerde te sturen om de kramp tegen te gaan. Hij weet nog steeds niet hoe hij een paar dagen later de tijdrit won.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...