Formolo: 'Ik ga minder met Pogacar rijden'

Davide Formolo is niet van plan zijn persoonlijke ambities allemaal opzij te schuiven voor kopman Tadej Pogacar.

Formolo

Met een ploegmaat als Tadej Pogacar is het logisch dat ploegmaats weinig ambities hoeven te koesteren. Toch neemt Davide Formolo geen genoegen met deze rol. Nadat hij dit jaar vanaf de eerste tot de laatste minuut van de Tour volledig in dienst stond van de Sloveen, wil hij nu voor eigen kans gaan in de Giro. "Mijn focus ligt voor honderd procent op de Giro en in principe rijd ik geen Tour", zegt Formolo tegen Cyclingnews.

Naast zijn ambities in de grote rondes is Formolo ook een graag geziene gast in de finale van klassiekers. Zo werd de voormalig Italiaans kampioen al eens tweede in Strade Bianche als Luik-Bastenaken-Luik. "Ik ben er zeker van dat ik een grote klassieker kan winnen. Om een grote ronde te winnen moet er nog wat water onder de brug stromen. Ik heb tijd nodig en misschien gaat dat moment nooit komen. Als alles goed gaat kan ik top-7 rijden in de Giro. Maar er zijn veel onvoorspelbare zaken in de koers."

Formolo bekent dat het hem zwaarder valt voor Pogacar te rijden dan voor zichzelf. "Om eerlijk te zijn weegt die verantwoordelijkheid behoorlijk op me. Pogacar is zo sterk dat hij de Tour alleen kan verliezen als zijn ploeg fouten maakt. En als hij de Tour zou verliezen door mijn fout zou dat de grootste teleurstelling uit mijn carriere zijn. Dit jaar ga ik minder met hem rijden en focus ik me meer op mezelf."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • cor vos