Mark Padun tekent contract bij EF Education Nippo

Op de valreep van het jaar hengelt EF Education-Nippo nog een sterke klimmer binnen: Mark Padun.

Padun

Padun komt over van Bahrain-Victorious, waar zijn contract afliep. De Oekraïner baarde dit seizoen opzien met een knalprestatie in het Critérium du Dauphiné, waar hij vrijwel vanuit het niets twee bergetappes wist te winnen. Padun stond desondanks in zijn jeugd al bekend al veelbelovende klimmer.

Verrassend genoeg werd Padun niet geselecteerd voor de Tour de France en Olympische Spelen, maar later in het seizoen zette hij wel een goede prestaties neer in de Ronde van Burgos. Hij werd derde in Burgos, maar de Vuelta a España reed hij vervolgens in dienst van Gino Mader en kopman Jack Haig.

Bij EF Education-Nippo zijn ze vol vertrouwen dat Padun zich verder kan ontwikkelen. Teambaas Jonathan Vaughters: "Ik verwacht de komende jaren succes van Mark in grote rondes. Of hij dat doet door voor etappes en de bergtrui te gaan of door middel van het rijden van een klassement, dat moeten we nog gaat uitvinden."

Padun heeft een contract getekend voor drie seizoenen bij de Amerikaanse ploeg, dat inmiddels 28 renners onder contract heeft staan voor 2022. Opvallend is dat Sebastian Langeveld officieel nog geen nieuwe verbintenis heeft getekend.

Nieuws
  • Cor Vos