HomePelotonpraatAnnemiek van Vleuten in Colombia: monsterrit van 256 kilometer (en al 20...

Annemiek van Vleuten in Colombia: monsterrit van 256 kilometer (en al 20 dagen op een rij aan het fietsen)

Herstellen van een bekkenbreuk? Dat doet Annemiek van Vleuten op geheel eigen wijze...

Gisteren werd het nieuwe (zeer fraaie) shirtje van Movistar gepresenteerd. Daarin zien we Annemiek van Vleuten dus komend seizoen in rijden, maar voorlopig is ze nog even in het oude shirtje actief.

Terwijl de social mediakanalen van Movistar mooie filmpjes van Van Vleuten in het nieuwe shirtje lieten zien, werkte de olympisch kampioene van Tokio zich in het oude in het zweet in Colombia.

Daar is Van Vleuten namelijk traditiegtrouw neergestreken in de winterperiode en de bekkenbreuk die ze opliep in Parijs-Roubaix van oktober houdt haar daarbij niet tegen. Ze ging wat later dan ze gepland had, maar inmiddels kun je wel zeggen dat ze flink op stoom is geraakt.

Wie de Strava-app kent, heeft genoeg aan de blik op de bolletjes die je hieronder ziet. Voor wie de app niet (zo goed) kent: elk bolletje is een activiteit; hoe groter het bolletje, hoe langer de activiteit. Conclusie: Annemiek van Vleuten zit in Colombia al 20 dagen achter elkaar op de fiets, met zeer veel lange ritten erbij.

De bolletjestrui voor december zou wel voor Van Vleuten zij… | Beeld: Strava Annemiek van Vleuten

Die van gisteren spande (voorlopig) de kroon. In ruim zeven uur haspelde de Nederlandse 256 kilometer en 2670 hoogtemeters af. In de laatste honderd had ze het ook nog eens met een bijzonder hoge temperatuur af te rekenen: het kwik steeg naar 38 graden.

Een monsterrit in Colombia. | Beeld: Strava Annemiek van Vleuten

Om even een beeld te geven van hoe veel Van Vleuten fietst in Colombia: de twee dagen voor deze monsterrit werkte ze ook al ritten af van respectievelijk 181 en 160 kilometer (en een flink aantal hoogtemeters).

De dag daar weer voor werkte ze (samen met onder andere mannenprof Alvaro Hodeg) een zogenaamde HIT-training af. HIT staat voor High Intensity Training en bestaat uit intervallen die volle bak gaan.

Het belangrijkste nieuws van die dag was echter dat Van Vleuten weer op haar normale zadel zit. Door de bekkenbreuk reed ze lange tijd op een zachter zadel. Maar nu is ze dus echt helemaal hersteld.

Met de 20 dagen achtereen op de fiets is Van Vleuten er nog niet, want de komende drie dagen komen er nog zeker de nodige kilometers bij. De rit van 256 kilometer en die van de dag ervoor maakten namelijk onderdeel uit van een reis waarbij mensen zich konden opgeven om vijf dagen door de koffieplantages van Colombia te fietsen met Van Vleuten.

Die etappes zijn overigens niet 256 kilometer lang; dat doet Van Vleuten zichzelf helemaal zelf aan… Ze knoopte nog wat kilometers vast aan de ritten die zo'n 100 kilometer lang zijn. Twee dames die via de organisatie meereden met Van Vleuten volgden haar in dat doldwaze plan. Chapeau!

Beeld: Strava Annemiek van Vleuten

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...

Tour | Wout van Aert back on track: ‘Lijkt erop dat ik op juiste moment gas heb teruggenomen’

Bij een kort maar krachtig ritje tegen 37 kilometer per uur gemiddeld gaf Wout...

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...

Meer zoals dit

De Speld hertekent touretappe met t-shirt: La Schans des Belles Filles

In samenwerking met het Nederlandse wielerkledingmerk La Machine presenteren ze namelijk een speciaal t-shirt...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...