Trek-renner Edward Theuns 'vernoemde' zoon naar concurrerend fietsenmerk: 'Geef toe, het klinkt goed toch...'

Toch opvallend!

edward theuns

Wij maakten onlangs nog de fout de Belg Edward Theuns van Trek-Segafredo voor de Spion van het Peloton aan te zien en moesten diep door het stof.

Het zal hoogstwaarschijnlijk volledig langs de Belg zelf heen zijn gegaan, want die zat toen op zijn roze wolk van het jonge vaderschap (nou ja, soms is het natuurlijk ook een poepbruine donderwolk...)

Edward Theuns werd namelijk 24 september vader van een kerngezonde zoon die hij en zijn vrouw Lien een toch wel bijzondere naam meegaven. Namelijk dezelfde naam als een bekend fietsenmerk.

Geen Trek Theuns, waar hij zelf op rijdt. Er kruipt ook geen exotische Cervélo of Bianchi Theuns rond, of een experimentele S-Works Theuns. Nee, het werd Scott Theuns.

Het Zwitsers-Amerikaanse fietsenmerk was jarenlang fietsenleverancier van BikeExchange en afgelopen seizoen reden de renners van DSM op hun fietsen. Een concurrent van Trek dus, en Theuns was zich daar terdege van bewust toen hij en zijn vrouw de naam kozen, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

"We hebben het al eens gehoord: Scott? Trek zal er blij om zijn… Maar we wilden een korte naam die een beetje internationaal klinkt. En die duidelijk aangeeft dat het een jongen is. Geef toe: Scott Theuns, slecht klinkt dat niet. Weinig pestopties in de lagere school. Daar is over nagedacht."

En dus is Theuns helemaal tevreden met de naam de ze uitkozen voor hun zoontje. Of zoals hij het zelf met een grapje verwoordt. "Het enige wat we nu horen, is: een Scott in de roos. Maar dat is positief."