Video | Jong kereltje geeft het goede voorbeeld: vallen met de loopfiets en daarna een inhaalrace à la Van der Poel in wedstrijdje

Dit zou een hele grote kunnen worden, qua doorzetteningsvermogen (en ook qua bochtentechniek, kiek 'm goan!)

loopfietsen

Het profpeloton wordt steeds jonger, dus zo gek is het niet dat wij gaan berichten over loopfietswedstrijdjes. Bovendien vinden we het mooi dat er zoveel enthousiaste jonge fietsertjes zijn.

In het artikel hierboven gaat het om een jong fietsertje dat de trappers ronddraait als een malle, maar nu gaat het even over loopfietsertjes. Bij een race in een Aziatisch land stuitte het Twitteraccount van ProCyclingStats op een nieuw talentje namelijk.

Het mannetje valt vrijwel direct als ze uit de startblokken komen, maar hij geeft niet op. Sterker nog, hij zet een indrukwekkende inhaalrace op touw waarbij die van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race verbleekt.

Met een bochtentechniek waar ook MVDP trots op zou zijn, maakt hij zijn achterstand binnen mum van tijd goed en gaat hij er op indrukwekkende wijze met de zege vandoor. Dit mannetje komt er wel!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Pelotonpraat
  • Twitter Pro Cycliung Stats