HomeCyclocrossTom Pidcock: 'Wout en Mathieu kloppen is het grote doel voor dit...

Tom Pidcock: ‘Wout en Mathieu kloppen is het grote doel voor dit seizoen, geloof dat ik het kan’ 

Komend weekend heeft Pidcock even het rijk 'alleen', maar daarna moet hij het opnemen tegen Wout van Aert en Mathieu. Pidcock over 'De Grote Twee', hoe hij ze gaat kloppen en hoe zwaar hij crossen vindt.

Doordat Mathieu van der Poel vanwege het herstel van een knieblessure z'n rentree in het veld met een weekje heeft uitgesteld en Wout van Aert op trainingskamp is in Spanje met zijn ploeg Jumbo-Visma, is Tom Pidcock de enige wegtopper die komend weekend aan de start staat bij de wereldbekers van Rucphen en Namen.

In die laatste cross zagen we in Namen vorig seizoen een prachtige titanenstrijd tussen Pidcock, Van der Poel en Van Aert. De Brit heeft die cross dan ook aangestipt, vertelt hij tegen de website Sport.be.

“Het is een van mijn favoriete wedstrijden van het jaar. Niet alleen omdat ik daar altijd goed presteer. Die hoogtemeters en de technische uitdaging, het is allemaal wat extremer dan in de andere crossen. Dat trekt mij wel aan; het lijkt zelfs een heel klein beetje op mountainbiken. En dan is er nog de omgeving. Die is te vergelijken met de bossen in Engeland, zelfs de modder voelt een beetje Brits aan.”

Hij hoeft in Namen dit seizoen dus niet af te rekenen met Van der Poel en Van Aert, maar daarna is het gedaan met die luxe. Toch kijkt Pidcock uit naar de wedstrijden tegen die twee.

“De laatste jaren waren ze nog beter dan ik, maar het is geen geheim dat ik dit jaar hun niveau wil benaderen. Op dit moment presteert Wout op een hoger niveau, maar dat was ook verwacht. Mijn piek is pas voorzien rond het WK. In de wedstrijden tegen Wout en Mathieu wil ik echter niet iedere keer derde worden. Hen kloppen, dat is het grote doel van dit crossseizoen.”

Het strekt de jonge Brit dat hij tegenwoordig in één adem wordt genoemd met De Grote Twee. “In één ruk genoemd worden met Wout en Mathieu, dat geeft heel veel vertrouwen. Cross is voor mij de moeilijkste van de drie disciplines, maar ik geloof erin dat ik zo sterk kan worden als zij.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Ka-ching! Fem van Empel grootverdiener in de cross: deze bedragen harkten de crossers (m/v) binnen aan prijzengeld

Met alleen nog de Sluitinsprijs in Oostmalle op het programma zit het crossprogramma er...

UCI maakt kalender wereldbeker veldrijden bekend: vijf nieuwe locaties, vijf crossen verdwijnen van kalender

Ook in de winter van 2023 - 2024 mag het veldritpeloton zich opnieuw opmaken...

🎥 Instagrammer zet filmpjes Superwoman Van Empel en Superman Pidcock onder elkaar met de vraag: wie deed het beter?

We zagen afgelopen zondag Fem van Empel in de Superwoman-houding over de streep komen...