Verplichte kijktip: het wielerjaaroverzicht van Sporza (in twee delen) 

Must see voor iedereen die iets met wielrennen heeft! Hieronder vind je de info.

van aert van der poel

Het wielerjaar 2021 was er een om de vingers bij af te likken. De opening viel met een veredelde massasprint in Omloop Het Nieuwsblad (winst Davide Ballerini) wat tegen, maar daarna werd er heerlijk gekoerst.

Ga maar na: die fantastische Strade Bianche waarin Mathieu van der Poel zichzelf lanceerde. Een Ronde van Vlaanderen waarin diezelfde Van der Poel het verrassend moest afleggen tegen Kasper Asgreen - en dan vergeten we bijna die heerlijke etappe in de Tirreno nog.

In de Tour opnieuw Van der Poel in de hoofdrol, maar na diens afstappen zagen we naast een zeer sterke Tadej Pogacar vooral een indrukwekkende Wout van Aert die een sprint- berg- en tijdrit won.

Hup, meteen door naar Tokio waar Annemiek van Vleuten na een rare wegrit haar gram haalde met goud in de tijdrit en dan via een fantastisch WK in Leuven meteen door naar de kers op de taart: een natte Parijs-Roubaix in oktober.

Je merkt het: zelfs als je het leest, is het al heerlijk. Maar met beelden erbij is zo'n overzicht natuurlijk nog veel mooier. Gelukkig biedt Sporza dat voor ons en wel aankomende zondag om 19.30 uur. Dus na/tijdens het bord op schoot zappen naar De Belg (Één)!

Omdat het zo'n schitterend wielerjaar was, is het overzicht opgeknipt in twee delen. Na dit eerste deel aanstaande zondag kun je nog een keer likkebaardend voor de buis gaan zitten: deel twee word je als een sublieme gang van je kerstdiner op Tweede Kerstdag voorgeschoteld.