Ellen van Dijk heeft tweeënhalve maand later nog steeds last van hersenschudding na val in Roubaix: 'Batterij constant op 70 procent, hoofdpijn bij veel licht en geluid'  

Met een Europese titel was het sportief gezien een topjaar voor Ellen van Dijk. Tot die val in Roubaix... Ze vertelt er openhartig over.

ellen van dijk

Net als Annemiek van Vleuten ging Ellen van Dijk tijdens de eerste Parijs-Roubaix jongstleden oktober hard tegen het asfalt - nou ja, de kasseien...

De Utrechtse maakte een smak die bij bij de tv-kijkers al pijn deed. Op de fiets was dat niet anders, want ze ging bijna out na de val. Toch stapte ze weer op de fiets na de val en reed ze de koers uit.

Dit terwijl na afloop het nodige letsel werd geconstateerd bij Van Dijk, vertelt ze in een interview met In De Leiderstrui. "Ik had gewoon een flinke hersenschudding. Het was dus niet verstandig om door te rijden. Ik vind het heel aardig dat mensen dat knap vonden, maar het was knapper geweest om meteen te stoppen in Roubaix. Je zit vol adrenaline en je hebt alleen de finish in je hoofd, maar het sloeg eigenlijk helemaal nergens op."

Volgens Van Dijk vertelden de artsen haar na afloop dat het doorfietsen in Roubaix de hersenschudding niet erger hebben gemaakt, maar nu, tweeënhalve maand later heeft ze er nog wel steeds last van. "Ik kan nog niet de uren en intensiteit trainen die ik zou willen. Je moet het zo zien: mijn batterij is eigenlijk constant op zeventig procent, dus ben ik veel eerder op. Dan krijg ik hoofdpijn en kan ik geen geluid en licht aan, dat zijn vervelende dingen."

Des te aparter is het dat Van Dijk na die val in Roubaix ook nog eens direct weer een rugnummer opspeldde. "We hebben geprobeerd om de Ronde van Drenthe nog te rijden, omdat de ploeg anders te weinig rensters aan de start had, door allerlei blessures binnen het team. Ik hoopte dat het ging, maar ik kon eigenlijk helemaal niks. Ik moest zo snel mogelijk naar huis en weer op bed."