Pidcock zegeviert in Rucphen: 'Eli en Michael maakten het heel zwaar voor me in de laatste ronde'

Tom Pidcock heeft de Wereldbeker van Rucphen op zijn naam gezet na een heerlijke slotronde.

Pidcock

De start in Rucphen was voor Lars van der Haar en David van der Poel, die een klein gat sloegen na de eerste ronde maar door de snelle omloop was het lastig om een gat uit te diepen. Net als bij de dames ontstond er op die manier een peloton. Een te verwachten naam daarin was Tom Pidcock, die binnen korte tijd van plek zestien naar de kop van de koers reed. Bij terugkeer bij de voorste renners koos de Brit ervoor om direct door te trekken.

Door kleine slippertjes van Pidcock en Iserbyt kwam desondanks een nog grotere groep terug vooraan. Halfweg koers deden nog liefst dertien renners mee om de overwinning. Hoe verder de koers vorderde, hoe meer renners eraf wapperden achteraan. Zeker toen Iserbyt eens besloot door te trekken. Grote verschillen werden onder de toppers echter niet gemaakt. Naast Iserbyt bleven ook Pidcock, Vanthourenhout, Hermans, Aerts, Van der Haar en Sweeck meedoen om de zege in Rucphen.

In de voorlaatste ronde deden Iserbyt en Vanthourenhout, ploeggenoten bij Pauwels Sauzen-Bingoal, een duo-aanval. Het werk in de achtervolging moest komen van Pidcock, die de slotronde inging met een achterstand van drie seconden. Iserbyt bleef een ongekend hoog tempo ontwikkelen met Vanthourenhout in zijn wiel. Pidcock zat net erachter, waardoor het een heerlijk duel werd tussen de Belg en de Brit.

Vanthourenhout kon Pidcock nog ophouden, maar de renner van INEOS Grenadiers was zo voorbij de nummer twee en hij sprong dusdanig makkelijk over de balkjes dat hij het vervolgens in de sprint makkelijk kon afmaken. Pidcock: "Michael en Eli maakten het heel zwaar. In de laatste ronde was ik in staat om me te concentreren en geen fouten te maken, zodat ik terug kon komen. Morgen? Ik zal eerst moeten herstellen dan zien we wel."