Wout van Aert geeft openheid over trainingskamp: basis voor de weg, maar ook (geheime) crosstraining

Hieronder lees je de cijfers van het trainingskamp dat Wout van Aert net achter de rug heeft.

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert heeft in het Catalaanse Girona een geslaagd trainingskamp achter de rug met de ploeg en kan zich dus op gaan maken voor een zeer drukke periode op de crossfiets - tijdens en na de kerstperiode rijdt hij van 26 december tot en met 2 januari maar liefst zes crossen.

Hoewel er dus een druk crossprogramma op hem wacht, was het trainingskamp er ook om een basis voor het wegseizoen te leggen. In de Spaanse heuvels rond Girona reed hij vanaf 13 december tot gisteren bijna 1000 kilometer (990 om precies te zijn).

Dit weten we omdat Wout van Aert als een van de weinige topwielrenners volledige openheid geeft op zijn Strava-account. Bij zijn negende en laatste rit van het traininsgkamp geeft hij zelfs uitleg.

Zoals je hieronder kunt lezen, geeft hij zelfs openheid over geheime trainingen... Want Van Aert zette dus alle wegritten op zijn Strava, maar werkte ook nog drie crosstrainingen af die hij niet op de sport-app zette. Daarnaast lijkt Van Aert nog triatlonaspiraties te hebben, want hij zwom ook nog twee keer.

De Strava-file van de negende rit in Spanje met uitleg. | Beeld: Strava Wout van Aert

Uiteraard liep Wout van Aert ook hard in Spanje, want dat is een goed gebruik van de Belg. En het lijkt erop dat steeds meer Jumbo-Visma'ers enthousiast worden, want bij z'n meest recente looprondje vergezelden renners Tobias Foss, Christian Laporte en Edoardo Affini hem.

Ook ploegleiders Grischa Nierman en Maarten Wynants gaven acte de présence. Wellicht was hardloper Tom Dumoulin er ook wel bij, maar de Nederlander zet niks op Strava.

Met dit trainingskamp achter de rug lijkt Wout van Aert helemaal klaar voor de coinfrontaties met Mathieu van der Poel in het veld. Aanstaande zondag op Sporza en Europsort (en de livestream van de NOS) kun je onder het genot van een kerstborrel bij de dennenboom genieten van - hoe toepasselijk - de cross in Dendermonde.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.