Van der Poel: 'In Belgie is de VIP-tent vaak belangrijker dan de cross zelf'

Een maandje geleden riep Adri van der Poel dat sommige Vlaamse crossen niet meer van deze tijd zijn. Wij vroegen aan Mathieu van der Poel of hij dezelfde mening is toegedaan.

Van der Poel

"Ik ben het wel enigszins met hem eens, maar het probleem is dat ik juist van dat soort crossen houd. Het klopt wel dat sommige organisaties overdrijven. Het parkoers van de cross van Essen was bijvoorbeeld van het goede teveel. Teveel bochten. Maar goed, dat is slechts mijn mening en iedereen doet wat hij kan."

MVDP vervolgt: "Ik heb de cyclocross van Troyes in Frankrijk bekeken op televisie en dat was echt een prachtig parkoers. Buiten België organiseren ze overal het algemeen schitterende crossen. In België krijg ik weleens het gevoel dat de plaats van de VIP-tent belangrijker is dan het parkoers. Maar goed, dat is een manier om geld te verdienen dus ik snap het wel."

Op de vraag wat zijn favoriete parkoers is, komt Van der Poel wél met een Vlaamse cross op de proppen. "Koksijde. Aangezien er nog maar weinig echte zandcrossen op de kalender staan. Ik ben van mening dat sommige organisatoren een nog mooiere cross kunnen neerzetten dan ze nu al doen, maar er zullen crossers zijn die een andere mening toegedaan zijn."

Van der Poel keert op tweede kerstdag terug in de cross van Dendermonde. Een veldrit die vorig jaar ontaardde in een waar modderfestijn. "Ik hoop zeker dat het minder extreem is dan vorig jaar. Als ik de weersvoorspelling zie dan zal het dit keer wel een beetje meevallen. Ik ben benieuwd wat ze aan het rondje veranderd hebben."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • cor vos