Parkoersbouwer Tour de France hint op gravelritten in Tour de France: 'Denk dat het niet lang zal duren voor ze erin zitten' 

En hij heeft ook al mooie gravelstroken gevonden!

tom dumoulin

Oud-wielrenner is jarenlang de parkoersbouwer van de Tour de France. Een baan zoals bondscoach van het Nederlands Elftal, want iedereen heeft wel wat op je werk aan te merken. In een interview met het Franse Sans Filtre praat de Fransman over z'n werk en komt hij ook te spreken over gravelstroken in de Tour.

De eerste vrouweneditie van de Tour kent al een gravelrit en in 2018 maakte de Tour voor mannen in de achttiende rit een heel klein uitstapje naar een onverhard gedeelte na een klim (zie foto Tom Dumoulin).

Het smaakt wat Gouvenou betreft naar meer, zo zegt hij. "We hebben ons natuurlijk al afgevraagd of we dit soort paden wel of niet op de Tour de France moesten leggen. Het is al lang een dilemma bij ons. De vrouwen zijn nu de pioniers. Ik denk dat het niet lang zal duren voordat ook de mannen zo'n rit krijgen."

Sterker nog, Gouvenou is al op gravel-expeditie geweest, zo blijkt uit zijn woorden. "Ten zuiden van Troyes is alles wat je nodig hebt. Maar het is een hele operatie, waarbij je rekening moet houden met zoveel dingen. Gemeentes, andere wedstrijden. Maar het voegt wat toe, dus we zijn er klaar voor."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.