Italiaanse coach: 'Ganna kan Sanremo, Roubaix en misschien een grote ronde winnen'

Dat de Italiaanse tempobeul Filippo Ganna de beste tijdrijder van het peloton is staat buiten kijf. Maar zijn coach mikt op meer. Véél meer!

Ganna

Dario Cioni, voormalig prof en tegenwoordig coach van Ganna zegt tegen Cyclingweekly dat hij een enorm potentieel ziet bij zijn pupil. "We weten allemaal dat hij een tijdritspecialist is, maar ik wil niet dat hij er over tien jaar enkel aan hem wordt gesproken als een groot tijdrijder. Mensen pushen hem richting renners als Fabian Cancellara en Miguel Indurain omdat er veel overeenkomsten zijn, maar Filippo is gewoon Ganna. Natuurlijk wil ik dat er later aan hem wordt teruggedacht als de grootste tijdrijder aller tijden -ik geloof dat hij dat gaat worden-, maar het zou beter zijn als hij dan ook Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo op zijn palmares heeft. En misschien de Ronde van Vlaanderen en een grote ronde ook wel."

"Om toe te groeien naar winst in een grote ronde is een enorme stap in zijn ontwikkeling. Ik weet niet of het mogelijk is maar hij moet zijn instinct volgen en de richting kiezen die hem motiveert. Hij zal zich in 2022 vooral focussen op Parijs-Roubaix. Dat is een wedstrijd die hem enorm inspireert. Filippo won hem al eens als belofte en vaak is het in de finale een man-tegen-man gevecht. Dat ligt hem enorm goed."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • cor vos