Floyd Landis gaat gravelploeg sponsoren en zelf ook wedstrijden rijden

Ondanks zijn roerige geschiedenis in de sport blijft Floyd Landis van de fiets houden. Hij gaat een ploeg in het gravelracen en mountainbiken sponsoren en hij gaat zelf ook wedstrijden rijden.

Floyd Landis gaat gravelploeg sponsoren en zelf ook wedstrijden rijden

De ploeg gaat Floyd's of Leadville Racing heten, genoemd naar een bedrijf dat Landis samen met zijn voormalige ploegmakker David Zabriskie heeft opgericht. Grappig detail, het bedrijf produceert CBD, cannabisolie. Ook Zabriskie gaat wedstrijden voor het team rijden.

Will Geoghegan, de voormalig manager van Landis wordt ploegleider. "Alle renners van het team zijn geselecteerd van vanwege hun resultaten en hun verhalen en levenservaring buiten het fietsen", vertelt hij tegen VeloNews.

Landis heeft zelf in het verleden ook al eens meegedaan aan gravelreaces. Hij wil de wedstrijden gebruiken om zijn bedrijf te promoten, wedstrijden winnen lijkt een beetje bijzaak te zijn. "Ons doel is om een familiegevoel te creëren en een racecultuur te ontwikkelen die de nadruk legt op de ervaringen en verhalen die we maken, meer dan op de raceresultaten", zegt hij tegen VeloNews.