Slow starter Lucinda Brand wint cross in Dendermonde: 'Heb nog een beetje op safe gespeeld aan het einde'

Een inhaalrace voor Brand, maar aan het einde kon ze zelfs rustig aan doen...

lucinda brand

Vorig jaar werd de cross van Dendermonde, toen voor het eerst op de agenda, een episch moddergevecht in de regen en wind van Storm Bella. Zo slecht als vorig jaar lag het er nu niet bij, maar het was nog steeds erg zwaar op de weide in Oost-Vlaanderen.

Marianne Vos, Puck Pieterse en Fem van Empel kenden een vliegende start in de modder van Dendermonde, maar zo'n tien rensters bleven steeds dicht bij elkaar. Lucinda Brand was bijna als vanouds wat trager weg.

Maar als zo vaak kwam ze bovendrijven, want het bleek een cross van de lange adem. Ze voegde zich bij de kop en in ronde drie zette ze aan. Aan het eind van dat rondje (in 9 minuut 19 de snelste tot dan toe) had ze een voorsprong van 9 seconden op Denise Betsema en 12 seconden op Puck Pieterse.

Vanuit de achtergrond kwam de Amerikaanse Clara Honsinger het Nederlandse feestje verstoren door op te rukken naar een tweede plaats, maar ze kon het Lucinda Brand niet meer moeilijk maken.

De uitslag van de dag. | Bron: cyclocross24.com

Na afloop legde Lucinda Brand uit hoe ze de wedstrijd had beleefd met haar rustige start. "Nou, het was geen rustige start hoor, haha! Ik kwam in het gedrang, maar wist m'n geduld te bewaren zodat ik na een tijdje wel de lijnen kon rijden die ik wilde. Ik heb Honsinger goed in de gaten gehouden. Als het nodig was, had ik nog wel wat in de tank gehad. Ik heb ook een beetje op safe gespeeld."

Morgen staat er voor de vrouwen een cross op het programma in het kader van de Telenet Superprestige nabij het racecircuit van Heusden-Zolder.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos