HomeCyclocrossVan Aert de sterkste bij rentree Van der Poel: 'Mis nog wat...

Van Aert de sterkste bij rentree Van der Poel: ‘Mis nog wat hardheid, maar dat kan snel komen’

De Rentree en Het Duel. Wat goed om ze weer samen in het veld te zien!

Wat moesten we er lang op wachten deze winter. Door een knieblessure bij Mathieu van der Poel keerde hij pas vandaag terug in het veld, en wel in de cross van Dendermonde, waarin hij vorig seizoen op minuten werd gereden door Wout van Aert.

Zover kwam het gisteren niet, ook omdat de omstandigheden wat beter waren – vorig jaar was het meer een loopwedstrijd; een kolfje naar de hand van Van Aert. Daarnaast was het parkoers behoorlijk aangepast.

En dus schoot Mathieu van der Poel vanaf de derde startrij uit de startblokken en meldde zich meteen vooraan in de koers. Toen de wedstrijd wat in z'n plooi viel meldde ook Van Aert zich vooraan. Alleen Toon Aerts kon de twee matadoren volgen.

Maar het waren Van Aert en Van der Poel die steeds de plekken één en twee bezetten, waarbij de Belg meestal de koppositie voor zich opeiste met een paar secondjes voorsprong.

In de vijfde ronde gaf Van Aert er een flinke snok aan waardoor Toon Aerts definitief op achterstand werd gereden. Ook Van der Poel moest wat tijd geven en had bij het ingaan van de zesde ronde (van acht) op elf seconden.

Die voorsprong breidde Belg behoorlijk uit in de drie resterende rondes zodat hij uiteindelijk met een riante voorsprong als eerste over de meet kwam.

De uitslag van de dag. | Beeld: cyclocross24.com

Mathieu van der Poel consolideerde zijn tweede plek en was na de cross tevreden over z'n rentree in het veld. “De eerste helft was oké, in de tweede helft kwam ik nog een beetje tekort. Het was een beetje in de lijn van de verwachtingen. Ik mis nog wat hardheid en hoop die op te doen door gewoon veel wedstrijden te rijden. Dat kan snel gaan, zeker als ik een parkoers krijg dat wat beter op m'n lijf geschreven is. Nu voelde ik nog dat ik op sommige stukken op m'n adem trapte.”

Morgen staan Wout van Aert en Mathieu van der Poel opnieuw aan de start van een cross. Dan strijden ze nabij het racecircuit van Heusden-Zolder tegen elkaar in het kader van Telenet Superprestige. Vorig seizoen greep Van der Poel de zege, maar deed Wout van Aert er niet mee.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar...

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.