HomeCyclocrossWout van Aert na cross in Dendermonde: 'Schande dat we niet met...

Wout van Aert na cross in Dendermonde: ‘Schande dat we niet met publiek rijden’

De Belg sprak zich uit over het verbod op publiek bij crosswedstrijden. Hij is er boos over. Lees hieronder zijn woorden.

Vanaf vandaag zijn er ook in België geen toeschouwers meer welkom bij sportwedstrijden in de buitenlucht. Lege stadions dus, maar ook geen mensen langs de kant bij de crosswedstrijden in de drukke kerstperiode.

Wout van Aert had er na zijn vierde zege in het veld geen goed woord voor over. Volgens hem zijn de aangescherpte regels overdreven en kan het veldrijden prima georganiseerd worden mét publiek.

“Maar helaas moeten we nu zonder publiek rijden. Dat is een enorm verschil. Zeker op zo'n parkoers als vandaag zorgt dat voor een fantastische sfeer. Het is echt een schande, want ik begrijp totaal niet waarom het niet mogelijk is om crossen te organiseren met publiek. Ik denk dat het voor niemand gevaarlijk zou zijn. Maar ik ben een beroepsrenner en probeer me dan maar te focussen op m'n eigen wedstrijd.”

Morgen moet Van Aert dat weer doen als hij aan de start staat van de Superprestige van Heusden-Zolder. Helaas dus ook weer zonder publiek.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar...

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.