HomeCyclocrossVideo | Precies tegelijk! Oefenen Van der Poel en Van Aert stiekem...

Video | Precies tegelijk! Oefenen Van der Poel en Van Aert stiekem voor het nieuwe olympische onderdeel synchroonveldrijden?

Must see fietsfilmpje van de dag!

In de Tour zagen we ze ook al een keer mooi zij een zij rijden in de kopgroep, maar wat er gisteren gebeurde tijdens de langverwachte rentree van Mathieu van der Poel in het veld was toch wel heel apart.

In Dendermonde trok Wout van Aert uiteindelijk aan het langste eind, maar in het eerste gedeelte van de wedstrijd streden de Belg en Van der Poel opnieuw zij aan zij (samen met Toon Aerts).

Dat leverde sowieso al heerlijke beelden op die de wielerliefhebber na een tijdje zonder de twee naast elkaar likkebaardend tot zich nam. Maar het Twitter-account van GCN Racing viel wel iets heel bijzonders op.

Zij lichtten er namelijk een filmpje uit waarbij Mathieu van der Poel en Wout van Aert na het lopen op de trap precies op hetzelfde moment en precies op dezelfde manier weer op hun fiets springen.

De UCI voert een lobby om veldrijden olympisch te maken. Onderstaande beelden kunnen ze wel bij het dossier voegen om dan ook meteen maar synchroonveldrijden een olympische status te geven…

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.