Video | Precies tegelijk! Oefenen Van der Poel en Van Aert stiekem voor het nieuwe olympische onderdeel synchroonveldrijden?

Must see fietsfilmpje van de dag!

van der poel van aert

In de Tour zagen we ze ook al een keer mooi zij een zij rijden in de kopgroep, maar wat er gisteren gebeurde tijdens de langverwachte rentree van Mathieu van der Poel in het veld was toch wel heel apart.

In Dendermonde trok Wout van Aert uiteindelijk aan het langste eind, maar in het eerste gedeelte van de wedstrijd streden de Belg en Van der Poel opnieuw zij aan zij (samen met Toon Aerts).

Dat leverde sowieso al heerlijke beelden op die de wielerliefhebber na een tijdje zonder de twee naast elkaar likkebaardend tot zich nam. Maar het Twitter-account van GCN Racing viel wel iets heel bijzonders op.

Zij lichtten er namelijk een filmpje uit waarbij Mathieu van der Poel en Wout van Aert na het lopen op de trap precies op hetzelfde moment en precies op dezelfde manier weer op hun fiets springen.

De UCI voert een lobby om veldrijden olympisch te maken. Onderstaande beelden kunnen ze wel bij het dossier voegen om dan ook meteen maar synchroonveldrijden een olympische status te geven...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos