Dit zijn volgens ons de 5 mooiste wielerfoto's van 2021 

Is er een meer fotogenieke sport dan wielrennen? Niet wat ons betreft. Hieronder vind je wat volgens ons de pareltjes van 2021 zijn. Mis je iets? Laat het ons weten!

mathieu van der poel strade bianche

Even vooraf: het gaat in dit overzichtje vooral om het verhaal bij de foto. Want dát is de wielersport. Esthetisch gezien zijn er waarschijnlijk veel mooiere foto's gemaakt (bijvoorbeeld bijna alle luchtfoto's uit de Strade Bianche met de stoffige grindwegen...)

Even vooraf II: Omdat we een Nederlandse website zijn, is enig chauvinisme ons ook niet vreemd...

1) Raketlancering Van der Poel

Oké, bij deze foto speelt de omgeving dan wél weer een rol, want de binnenstad van Siena, dat oude straatje waar ze omhoog kletsen, maakt het allemaal nog net wat mooier. Maar het is vooral het beeld van raket Van der Poel met het kleine stipje Alaphilippe op de achtergrond die het zo'n schitterende plaat maken.

2) Pure blijdschap Taco van der Hoorn

Dit is blijdschap zoals het bedoeld is. Taco van der Hoorn verraste het peloton in de Giro en dat leverde de mooiste vreugdesuitbarsting van het seizoen op.

3) Fabio viert op de tijdritfiets

Fabio Jakobsen viert bij het over de meet komen in de slottijdrit van de Vuelta veel meer dan zijn groene trui. Het is de definitieve bevestiging na die Ronde van Spanje: hij hoort weer bij de beste sprinters van de wereld, en dat is fantastisch.

4) Toch goud voor Annemiek

Waar het bij plaatsgenoot Taco van der Hoorn een vreugdesexplosie op het moment zelf is, zie je hier bij Annemiek van Vleuten na het behalen van het goud op de tijdrit in Tokio vooral het besef doordringen: goud! Toch nog, nadat ze het eerder door de val in Rio door de vingers zag glippen en in de wegrit dacht te winnen, maar dat feest niet doorging.

5) Een babbeltje in de Tour

De twee matadoren van de eerste tourweek (al knoopte Van Aert er daarna nog een leuke twee weken achteraan...) in een schitterende etappe waarin Van Aert het geel van MVDP aanviel. De twee zijn geen vrienden, maar op deze foto komt het respect voor elkaar wel mooi naar voren. Zo kan het ook, Lewis en Max...