HomeCyclocrossOok Eli Iserbyt spreekt zich uit: 'Alsjeblieft overheid, denk niet dat je...

Ook Eli Iserbyt spreekt zich uit: ‘Alsjeblieft overheid, denk niet dat je het kan oplossen door het beperken van onze vrijheid’ 

Na Wout van Aert toont ook Eli Iserbyt zich kritisch over het besluit om geen publiek meer toe te laten bij het veldrijden.

Na de cross van afgelopen zondag in Dendermonde deed winnaar Wout van Aert zijn beklag over het verbod dat de Belgische overheid oplegde om geen publiek meer aanwezig te laten zijn bij crossen.

Die maatregel tegen het coronavirus ging zondag in en geldt ook de komende tijd nog. Volgens Van Aert levert het voor niemand gevaar op als er mensen aanwezig zijn bij de cross. Hij krijgt in ieder geval bijval van zijn collega Eli Iserbyt.

De kleine West-Vlaming stuurde na de cross van Heusden-Zolder op maandag namelijk een tweet de wereld in waarin een jochie door een hek naar hem kijkt.

Iserbyt schrijft daarbij zo'n foto van een kleine fan hem normaal gesproken blij maakt, maar dat het hem nu op heel veel manieren verdrietig maakt.

Hij zegt dat Covid begon in 2019, er nu nog steeds is en er ook nog wel een tijdje zal zijn. Daarom roept hij de Belgische overheid op om na te denken over hoe we ermee kunnen leven.

“Alsjeblieft overheid, denk niet dat je het kan oplossen door het beperken van onze vrijheid, maar probeer een manier te vinden waarop we kunnen leven in tijden van covid”, schrijft hij in de Engelstalige tweet.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour de Tietema slaat weer toe met nieuwste wielerhit, waaraan ook Tadej Pogacar bijdraagt

Vorig jaar kwamen de mannen van Tour de Tietema al met een apres-ski-hit over...

Interview | Richard Plugge: ‘Natuurlijk is Wout van Aert beter dan Mathieu van der Poel’

Micha Jacobs maakte voor onze collega's van Panorama een lijvig interview met Jumbo-Visma-directeur Richard...

Jan Bakelants roemt Patrick Lefevere: ‘Patrick is iemand die achter zijn coureurs staat’

Bakelants, die als analist aanschoof bij Vive le Vélo, heeft ook onder Patrick Lefevere...

Tour | Fabio Jakobsen dankt 85-jarige wonderdokter Cor: ‘Hij kreeg mijn spieren weer aan de praat’

Het verhaal van Fabio Jakobsen en zijn fenomenale comeback na z'n horrorcrash in Polen...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.