HomeAchtergrondTom Dumoulin vertelt over heel andere kant van Primoz Roglic: 'Ik houd...

Tom Dumoulin vertelt over heel andere kant van Primoz Roglic: ‘Ik houd ervan om met hem te praten, hij spreekt zijn gevoelens uit en vertelt over zijn eigen ervaringen’

De Limburger is vol lof over hoe Primoz Roglic naast de fiets is. Wij kennen Roglic misschien niet als een 'great communicator', maar Tom Dumoulin legt uit hoe de Sloveen volgens hem écht is.

Tom Dumoulin mag graag een beetje tegen de stroom ingaan en zal zijn eigen mening nooit onder stoelen of banken steken. Zo liet hij weten dat de door het grote publiek als enigszins arrogant ervaren Remco Evenepoel volgens hem gewoon een heel leuke en interessante gast is.

En ook over Primoz Roglic, die wij toch een beetje zien als iemand die niet echt vaak op de praatstoel zit, liet Tom Dumoulin zich uit in het Franse L'Equipe. Hij is namelijk vol lof over zijn Sloveense ploeggenoot. Sterker nog, hij is er een van de redenen van dat Dumoulin nog steeds op de fiets zit na zijn break, zo vertelt de Limburger die het goud in Tokio moest laten aan Roglic.

“En als ik iemand had mogen kiezen die me daar had moeten verslaan, dan was het ook Primož geweest. Hij is een soort voorbeeld voor mij. Ik houd ervan om met hem te praten. Als jij je problemen op tafel legt, dan luistert hij echt. Ik heb hem nooit zien oordelen over iemand. Hij spreekt zijn gevoelens uit, hij vertelt over zijn eigen ervaringen. Wat hij mij vertelde helpt me de rest van mijn carrière.”

Wat vertelde Roglic dan precies? Dumoulin gaat daar wat concreter op in. Door Roglic is hij namelijk echt heel anders tegen z'n eigen wielercarrière gaan aankijken na de break.

“Ik wil mijn carrière nu beschouwen als een avontuur, een verhaal dat ik schrijf. Voor mezelf en voor mij alleen. Een profcarrière in de wielersport is iets waar je jezelf gelukkig mee moet prijzen. Dat is niet voor iedereen weggelegd, je ervaart zoiets maar één keer in je leven. En in die carrière moet je het beste en het slechtste accepteren.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...

Tour | Wout van Aert back on track: ‘Lijkt erop dat ik op juiste moment gas heb teruggenomen’

Bij een kort maar krachtig ritje tegen 37 kilometer per uur gemiddeld gaf Wout...

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...

Meer zoals dit

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...