HomeAchtergrondInterview | Wout Poels: ‘Een ritzege in een grote ronde staat hoog...

Interview | Wout Poels: ‘Een ritzege in een grote ronde staat hoog op mijn verlanglijst’

Wout Poels zou vertrekken bij Bahrain-Victorious, maar achteraf bleek dat bericht een misverstand in de communicatie. De Limburger vertelt namelijk dat hij het goed naar zijn zin heeft bij de ploeg. Hij hoopt in 2022 een hiaat op zijn erelijst te vullen.

Wout Poels zegt een aantal maanden later dat hij nog steeds niet weet waarom Bahrain-Victorious wereldkundig maakte dat hij zijn contract niet zou verlengen. “Mijn management was met van alles bezig op de achtergrond en ineens werd er al afscheid genomen door de ploeg”, lacht Poels. “Ik was verbaasd toen ik het nieuws las, want ik dacht dat we nog in onderhandeling waren.”

Uiteindelijk blijkt het een voorbarig bericht en komen Poels en Bahrain-Victorious er alsnog uit. “Ik wilde echt de tijd nemen om belangstellende ploegen langs te gaan, maar al met al was er weinig reden om te wisselen van ploeg. Ik rijd hier nu twee jaar. Het is ook niet ideaal om telkens te wisselen. Dan heb je weer een periode van gewenning nodig en ik voel me gewoon goed bij Bahrain-Victorious.”

Winnen deed hij alleen nog niet in het shirt van de ploeg, terwijl ploeggenoten de zeges wel aaneenrijgen. “Ik heb wat ongeluk gehad in de afgelopen twee seizoenen. In de Tour de France ben ik afgelopen seizoen vol voor de bollentrui gegaan, maar daarmee kwam Pogačar zich bemoeien, haha. Heel jammer, want als ik die trui had gewonnen dan had dat glans gegeven aan mijn periode bij Bahrain-Victorious.”

In de Vuelta reed Poels volledig in dienst

Doelen

Poels maakte in 2020 de overstap naar Bahrain-Victorious zodat hij vaker voor eigen kans kon rijden. In hoeverre de opmars van de ploeg invloed heeft op zijn rol komend jaar, is afwachten. “Misschien dat mijn rol inderdaad iets anders wordt dan twee jaar geleden. Dat komt door de natuurlijke ontwikkeling van de ploeg, maar er is zo’n groot programma dat ik mijn eigen ding kan blijven doen.”

In zijn tijd bij Team Sky had Poels dagen dat hij de beste klimmer van het peloton was. Zulke dagen heeft hij bij Bahrain-Victorious op het oog niet meer gehad. Daarmee is hij het zelf niet helemaal eens. “Als je zesde wordt in de Vuelta dan moet je hard kunnen trappen. Maar dan is het volgen, volgen en volgen. Dan rijd je minder in de picture. Bovendien ging ik als knecht vaak tot 5 kilometer van de meet mee en had ik ook dagen dat ik relatief kon rusten. Dat is zo'n andere manier van koersen.”

De Nederlander wil komende jaren er vooral in blijven vliegen. Net zoals hij deed in de jongste Tour de France. “Ik kan in etappekoersen van een week zeker nog klassementen rijden, maar in grote rondes zal mijn rol waarschijnlijk anders zijn. Vooral een ritzege in een grote ronde staat heel hoog op mijn verlanglijst. En dan het liefst in de Tour de France natuurlijk.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO voert tijdens Tour heel wat coronamaatregelen terug in (en dat is vooral slecht nieuws voor de fans)

Het peloton is nog lang niet verlost van het coronavirus. Dat werd duidelijk in...

Christophe Laporte wint openingsetappe Dauphiné, vluchter Herregodts 10 meter voor finish ingerekend

In de Franse Ardèche ging vandaag het Critérium de Dauphiné van start. Toppers als...

Manager Bossuyt: ‘Shari en Toon testten beiden positief na passage in Flamanville, dat is geen toeval’

Anderhalf jaar nadat Toon Aerts betrapt werd op het gebruik van het verboden middel...

📸 Creatieve shirtjesmaker fotoshopt Jonas Vingegaard in Rabobank-Visma tenue

Het contract tussen Jumbo Supermarkten zal overigens wel gerespecteerd worden, maar andere sponsors kunnen...

Meer zoals dit

Manager Bossuyt: ‘Shari en Toon testten beiden positief na passage in Flamanville, dat is geen toeval’

Anderhalf jaar nadat Toon Aerts betrapt werd op het gebruik van het verboden middel...

📸 Sprint van 1000 watt na 10 uur fietsen (en veel achtervolgen) levert Laurens ten Dam vierde plek op in Unbound Gravel

Het is de zwaarste gravelwedstrijd van de wereld en Laurens ten Dam deed andermaal...

🎥 Vingegaard, Bernal en anderen verkennen normaal verboden Puy de Dôme: ‘Héél erg steil!’

Eddy Merckx verloor er zijn Tour nadat hij een vuistslag in zijn lever kreeg...