HomePelotonpraatDe Wieler Revue Awards! Grootste misser, grappigste moment, beste reptielrenner en meerrr......

De Wieler Revue Awards! Grootste misser, grappigste moment, beste reptielrenner en meerrr… Het prachtige wielerjaar 2021 in 10 belangrijke awards

Nee, geen beste wielrenner en beste wielrenster, maar veel belangrijkere awards voor dit prachtige wielerjaar! Welke (ludieke) awards missen we nog in dit overzicht?

1) Beste jongere 2021: Xander Graham

Wie?! Zoveel jongeren om uit te kiezen en ze komen met een totaal onbekende naam? Jep, klopt. Maar we vinden het verhaal van Xander Graham en de Jumbo-Visma-ploeg uit de Tour of Britain zo'n mooi verhaal dat we toch echt hém uitroepen tot de beste jongere van 2021!

2) Stomste ‘supporter’ van 2021: Opi en Omi

We hoeven er verder weinig woorden aan vuil te maken, maar van alle domme wieleridioten die er rondlopen en hun verstand er niet bij hebben als ze naar de koers kijken, spant Opi en Omi-mevrouw met haar spandoek de kroon. We gaan hier niet eens een plaatje neerzetten van het spandoek. Bah!

Beste supporter van 2021: Mark Cavendish

Snel over naar de beste supporter (en hem belonen we wel met een plaatje). Het gaat om een renner die zelf ook best aardig kan fietsen (understatement), maar Mark Cavendish is bovenal een liefhebber. En daarom stond hij tijdens een trainingsritje gewoon de vrouwen aan te moedigen die Women's Tour of Britain reden.

Mark Cavendish langs de kant van de weg om de vrouwen aan te moedigen. | Beeld: Cor Vos

3) Sportiefste moment: Wout van Aert feliciteert Filippo Ganna meteen

Stel, je bent net meer dan drie kwartier lang helemaal kapot gegaan en in eigen land is er een Italiaan net even zes seconden sneller. Je zou er je aerohelm van in duizend stukjes tegen de grond kwakken, maar Wout van Aert was zo sportief om Filippo Ganna nog te feliciteren terwijl het melkzuur nog op oorhoogte zat.

Meteen een felicitatie voor Ganna, chapeau! | Beeld: Cor Vos

4) Grootste misser 2021: de blauwe banden van Jumbo-Visma

Jumbo-Visma heeft de marketing en sponsoring fantastisch op orde. Plugge en de zijnen grossieren in partner en subsponsoren. Het team staat als een huis. Maar die blauwe banden vanwege het partnerschap met Swapfiets… Nee, doe maar niet. Staat toch vooral gewoon heel lelijk.

Wout van Aert op de ‘smurfenbanden’. | Beeld: Cor Vos

5) Grappigste moment van 2021: Trainingsgroep Lampaert en anderen in botsautootjes

De Melkerie, de West-Vlaamse trainingsgroep van onder andere Yves Lampaert, Tim Declercq en Jonas Rickaert, stal de show door tijdens een trainingsritje even halt te houden op een kermis en de fiets in te ruilen voor botsautootjes. Heerlijke beelden!

6) Beste raketimitatie 2021: Mathieu van der Poel in de Strade Bianche

'Siena, we have a problem', was vermoedelijk het enige wat Julian Alaphilippe tegen zijn ploegleiders in de auto kon zeggen toen Mathieu van der Poel aanzette op het laatste klimmetje van de Strade Bianche. Als een raket stoof hij omhoog richting de Piazza del Campo in Siena.

7) Raarste moment van 2021: Miguel Angel Lopez in de Vuelta

Uit het niets was de nummer drie van het klassement er helemaal klaar mee. Alsof hij er eigenhandig voor wilde zorgen dat ook het komende seizoen van de Netflix-docu rond Movistar de moeite waard blijft. Miguel Angel Lopez was er helemaal klaar mee…

8) Modderigste moment van 2021: Parijs-Roubaix

De Mega Blubber Power Race van vroeger bij Telekids was er niks bij! Jarenlang waren de weergoden ons niet gunstig gezind, maar juist in de uitgestelde Parijs-Roubaix was het raak: een natte Parijs-Roubaix!

Onder de modder zou je Van der Poel, Colbrelli en Vermeersch kunnen zien. | Beeld: Cor Vos

9) Beste reptielrenner van 2021: Nairo Quintana

Deze categorie hadden wij ook niet zien aankomen, maar ja als Nairo Quintana opeens gaat meedoen aan de Colombiaanse versie van de Masked Singer in een reptielenpak moeten we wel natuurlijk…

10) Mooiste comeback van deze eeuw (en de komende zeven eeuwen hierna): Fabio Jakobsen

Dit was natuurlijk het allermooiste dat we dit seizoen zagen: Fabio weer op de fiets. En hoe! Hij won meteen maar even drie etappes in de Vuelta en pakte daar het groen. De Hulk van Heukelom is terug!

Fabio Jakobsen steekt zeer terecht zijn duim omhoog. | Beeld: Cor Vos

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Beelden | Bauke Mollema wordt op training aangevallen door het vliegende Australische gevaarte

Op het Instagram-account van Jan Maas staat een filmpje waarop Mollema ineens een vogel...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!