Goed nieuws! Mathieu van der Poel zit weer op de fiets!

De wereldkampioen veldrijden doet vandaag dan wel niet mee aan de GP Sven Nys, hij maakte wel een nieuwjaarsritje die hij vervolgens op Strava postte.

Goed nieuws! Mathieu van der Poel zit weer op de fiets!

Heel veel zet Mathieu van der Poel niet op Strava. Echter, wanneer hij een ritje uploadt, dan is het vaak iets wat er toe doet (of een Zwift ritje, hij wordt immers gesponsord door Zwift). Hoe dan ook, de wereldkampioen veldrijden staat voorlopig aan de kant met een rugblessure, maar er is goed nieuws!

Van der Poel zou morgen de wereldbeker in Hulst rijden, maar moet die dus overslaan omdat hij moet herstellen van een rugblessure. Toch zit hij vandaag weer op de fiets. Een kleine twee uur, maar wel aan een flink tempo; 33 per uur en 240 watt gemiddeld met een gemiddelde hartslag van slechts 123.

De renner van Alpecin-Fenix reed een voor zijn doen kort rondje ten noorden van Antwerpen en kwam daarbij onder meer door zijn geboorteplaats Kapellen. Dat Van der Poel weer op de fiets zit en dat op Strava deelt is vast een goed teken, maar over zijn comeback (en of hij het WK rijdt) is nog niets bekend.

Nieuws
  • Cor Vos