Van Aert wint ook in Baal na cross vol gebeurtenissen: 'Het was een mooie strijd'

Wout van Aert heeft ook de cross van Baal gewonnen. Zelfs een valpartij en schoenwissel konden hem niet van de overwinning houden.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

De start was duidelijk voor Tom Pidcock, die als een bezetene van start ging en in de eerste ronde iedereen onder druk probeerde te zetten. Toch wist de Brit niet weg te komen en kwam hij uiteindelijk samen met Toon Aerts, Eli Iserbyt en uiteraard Wout van Aert. De eerste maakte in de modder echter een fout, waardoor hij totaal uit zijn ritme raakte en er vervolgens nog drie overbleven vooraan.

Het parkoers lag Van Aert uitstekend, omdat er wederom veel modder lag waardoor hij zijn vermogen optimaal kwijt kon. Halfweg koers probeerde het kopstuk van Team Jumbo-Visma eens door te trekken, maar Pidcock reed op een stukje heuvelop gezwind naar het wiel van Van Aert. Ook Iserbyt kon even later weer terugkeren aan de kop van de wedstrijd.

Het tempo vooraan zakte desondanks geen moment en zeker op de modderstroken kon Van Aert verschil maken met zijn twee concurrenten. Toen hij nog eens een keer doortrok brak de veer bij Pidcock en Iserbyt. Er leek vervolgens niets meer aan de hand voor Van Aert, maar die ging in een venijnige bocht onderuit waardoor Pidcock weer wist terug te keren. In de pit moest Van Aert ook van schoen wisselen, waardoor hij veel kostbare tijd verloor en aan een achtervolging diende te beginnen.

In rap tempo haalde hij Iserbyt bij en ook Pidcock voelde de hete adem van de Belgisch kampioen weer in zijn nek hijgen. Beetje voor beetje knabbelde Van Aert weer iets van zijn achterstand af en in de voorlaatste ronde keerde hij toch weer terug bij de Brit. Zodoende werd het in de laatste ronde een heerlijke strijd tussen Pidcock en Van Aert, terwijl ook Iserbyt niet ver was. Toch stelde Van Aert orde op zaken in de modderstrook waar hij telkens de beste was. Zodoende blijft hij dit seizoen ongeslagen.

Van Aert na afloop: "Die valpartij was mijn eigen schuld en die schoen maakte het extra lastig. Op een paar stukken op het parkoers kon ik mijn kracht kwam en daar kwam ik korter op Tom. Het was een mooie strijd. Het geeft meer ontlading in de laatste ronde, maar die problemen waren onnodig. Ik had het ook prima gevonden als ik bij mijn eerste poging had kunnen volhouden."

Cyclocross
  • Cor Vos