HomeCyclocrossLucinda Brand wint in Hulst, maar had handen vol aan Puck Pieterse:...

Lucinda Brand wint in Hulst, maar had handen vol aan Puck Pieterse: ‘Ze reed fantastisch, ze is zo technisch!’

Gisteren hield Brand in een emotionele cross Alvarado af, nu had ze alle moeite met een ontketende Puck Pieterse, voor wie Brand mooie woorden heeft.

Na de emotionele cross van gisteren in Baal, waar Lucinda Brand na haar zege de tranen niet kon bedwingen en de zege opdroeg aan Amy Pieters en haar familie, wachtte de dames in het Zeeuwse Hulst vandaag een compleet andere cross.

Geen modderstampen, maar een prachtig parkoers over de stadswallen van het Zeeuwse vestingstadje – hoewel modderstampen natuurlijk ook z'n charme heeft…

Maar dat was er niet of nauwelijks bij in Hulst. Er lag een technisch hogesnelheidsparkoers dat op en af ging over de steile stadswallen – de luchtbeelden die de regie ons voorschotelde, waren magnifiek!

Het bleek vooral een kolfje naar de hand van de youngsters, want Puck Pieterse, Blanka Vas, Fem van Empel en Shirin van Anrooij maakten de koers. Lucinda Brand startte – bijna traditiegetrouw – wat minder, maar voegde zich samen met Annemarie Worst bij de jonkies .

Op eentje na dan, want met nog vier rondjes voor de boeg had een ontketende Puck Pieterse een voorsprong van 13 seconden bij elkaar gefietst op de anderen, waarbij Denise Betsema (slechte start) en Marianne Vos (sterke start, maar daarna teruggevallen) nog wat verder achter lagen.

Diesel Brand kwam op stoom gedurende die laatste vier rondes, want onder aanvoering van haar werd het verschil tussen Pieterse en de achtervolgers steeds kleiner.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Brand de Amersfoortse zelfs bij- en ingehaald; de wereldkampioene leidde met vier seconden. Die gaf Brand niet meer weg; Pieterse moest ondertussen nog een opkomende Worst af zien te houden voor plek twee, maar dat lukte.

Hieronder zie je de top 10 en lees je de reactie van Brand na afloop van de cross.

De top 10 van de dag in Hulst. | Beeld: cyclocross24.com

Reactie Lucinda Brand

“Ik had Puck van tevoren al opgeschreven en ze reed ook fantastisch, ze is zo technisch! Zij springt bijvoorbeeld over die balken en daar moet je dan tegenop boksen. Ze reed meteen supersterk vanuit het vertrek; zelf startte ik niet slecht, maar je moet hier eigenlijk een superstart hebben. Op dit rondje was het lastig inhalen, maar achteraf is dat misschien wel m'n redding geweest, want zo blies ik mezelf niet op.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Fabio Jakobsen: ‘Als ik de beelden van mijn val zie, denk ik eigenlijk veel meer aan Bjorg Lambrecht’

In gesprek met het Algemeen Dagblad keek hij nog eens terug op de crash die...

Vlaamse wielerlegende Van Looy over Van Aert en Jumbo-Visma: ‘Die Hollanders, ge weet daar nooit het fijne van’

De inmiddels 88-jarige Vlaamse wielerlegende Rik Van Looy komt net als Wout van Aert...

Taco van der Hoorn over zijn plannen: ‘Nee, ik ga niet aanvallen om enkel in beeld te rijden’

We spraken Taco van der Hoorn na de presentatie over zijn plannen deze Tour...

Video | Indrukwekkende beelden: Jonas Vingegaard rijdt door geluidsmuur tijdens Tourtijdrit

Vingegaard was duidelijk de grote favoriet van de Deense wielerfans in Kopenhagen tijdens de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.