Zien we Mathieu van der Poel nog crossen dit seizoen? Als het aan vader Adrie ligt niet: 'Het heeft geen zin meer'

Wat gaat het worden? Vader Adrie heeft wel een duidelijke mening...

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Door de rugproblemen van Mathieu van der Poel hangt er een groot vraagteken boven het vervolg van z'n seizoen in het veld. Op Nieuwjaarsdag reed hij alweer een kort (voor zijn doen..) rondje van zestig kilometer op de wegfiets, maar daaraan mogen we geen conclusies verbinden.

Sterker nog, als het aan vader Adrie van der Poel ligt, zien we zijn zoon dit seizoen niet meer terug in de cross, zo laat hij weten aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

"Als het van mij afhangt, dan crosst hij deze winter niet meer. Het heeft geen zin meer. Als hij opnieuw begint, gaat hij zich weer forceren en staan we geen stap verder of dichter."

De ploeg laat bij monde van manager Christophe Roodhooft weten dat er nog geen knopen zijn doorgehakt over het vervolg van het seizoen van Mathieu van der Poel.

Normaal gesproken zou de wereldkampioen woensdag weer aan de start staan in de thuiscross van Wout van Aert in Herentals (X2O Badkamers Trofee). Ook het NK en de crossen van Hamme en Hoogerheide later deze maand stonden op het oorspronkelijke programma alvorens MVDP naar Amerika zou afreizen voor het WK.