Video | Raket Van der Poel, Alaphilippe met kinderzitje, Superman Van Aert: een bijzonder 'poppetjes'jaaroverzicht in 57 seconden

Oké, het is al 4 januari, maar omdat-ie zo mooi is: in 57 seconden een supergrappig en mooi gemaakt jaaroverzicht!

mathieu van der poel

We blikten zelf terug op het fantastische wielerjaar 2021 met onze eigen ludieke awards, maar we geven toe: bij het Twitter-account van Pro Cycling Trumps deden deden ze het stukken beter. Hun jaaroverzicht is te mooi om niet nog even een artikel aan te wijden.

Pro Cycling Trumps - het heeft niks met de oranje man te maken die president van de VS was... - zijn geanimeerde poppetjes in cartoonstijl.

De mensen achter het Twitter-accoungt posten eigenlijk bij elke (grote) wielergebeurtenis wel een kort filmpje met de cartoonversie van de wielrenner of wielrenster die de hoofdrol speelde.

Om 2021 af te sluiten maakten ze een filmpje van 57 seconden waarin alles nog eens de revue passeert. Uiteraard de prestaties van De Grote 5 (Van der Poel, Van Aert, Alaphilippe, Roglic en Pogacar), maar we zien bijvoorbeeld ook een fietsende taco passeren, die natuurlijk de mooie ritzege van Taco van der Hoorn in de Giro voorstelt.

Daarnaast is er ook nog aandacht voor Fabio Jakobsen, zien we Mark Cavendish als een raket sprinten, is er het braakje van Sam Bennett, zie je Ide Schelling heel kort z'n tong uitsteken en... nou ja, kijk zelf maar, echt de moeite waard!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.