David van der Poel over rugproblemen in de familie: 'Mijn vader heeft er altijd mee gesukkeld en nu zijn twee zonen ook'

Na vader Adrie heeft ook broer David van der Poel zich uitgelaten over de rugproblemen van Mathieu. En die van zichzelf.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Door Sporza werd David gevraagd naar de situatie van zijn jongere broer en die van zichzelf. "Ik heb geen nieuws, denk ik. Het gaat niet zo goed, natuurlijk. Hij heeft een beetje hetzelfde probleem als ik. Bij inspanningen krijgt hij achteraf en ook al tijdens de wedstrijd last."

Volgens David zijn rugproblemen sowieso een familiekwaal. "Mijn vader heeft er altijd mee gesukkeld en nu zijn twee zonen ook. Dat is heel vervelend. Ik heb er zo goed als elke dag last van. Ik kan in wedstrijden ook niet voluit gaan. Dit seizoen lukte dat nog maar een keer of twee. Maar ik blijf bezig."

Voor Mathieu adviseert hij vooral rust te nemen. "Hij moet even de tijd nemen om het volledig te laten herstellen. Ik denk dat het geen zin heeft om het elke keer snel op te lossen voor een cross en daarna weer een terugval te krijgen."

"Maar ik denk niet dat hij zich zorgen maakt", gaat David verder. "Ik denk dat hij er mentaal wel goed instaat. En dat hij beseft dat het dit seizoen moeilijk zal worden om nog zijn niveau te halen. Ik denk dat hij nuchter genoeg is en dat hij weet dat het tijd nodig heeft."