Adrie van der Poel: 'Ik denk dat Mathieu voor langere termijn out zal zijn' 

Van der Poel senior over de rugproblemen van z'n zoon en de (nabije) toekomst.

mathieu van der poel

Eerder vandaag liet broer David van der Poel zich al uit over de rugproblemen van Mathieu van der Poel, die een familiekwaaltje blijken te zijn en doet ook vader Adrie nog een duit in het zakje.

Sporza vroeg hem in de materiaalpost van de cross van Gullegem (door Tom Pidcock en Shirin van Anrooij gewonnen) naar de toestand van zijn zijn zoon. Van der Poel sr. was zeer duidelijk over het aan de start staan in Herentals (woensdag) en tempert de verwachtingen verder ook een beetje.

"Mathieu doet zijn oefeningen voor zijn rug en neemt voldoende rust. Er is geen sprake van dat hij morgen start in de veldrit in Herentals. Het is heel verstandig om pas echt te gaan fietsen als alle rugproblemen verdwenen zijn. Ik denk dat hij voor langere termijn out is. Ik denk wel maanden. De voorjaarsklassiekers zijn in april, dus die komen niet in gevaar."

Vader Van der Poel benadrukt wel dat hij niet namens de ploeg spreekt. "De eerstkomende weken zit trainen er volgens mij nog niet in. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Uiteindelijk zal de ploeg daar zoals in het verleden verstandig mee omgaan. We wachten rustig af."