Rug dwingt Van der Poel tot beëindigen cross-seizoen: 'Maar ben niet bezorgd over de toekomst van mijn carrière'

Mathieu van der Poel zal dit jaar niet meer te zien zijn in de cross. Zaak is nu om optimaal te herstellen van zijn rugprobleem.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Iedereen leek de voorbije tijd wel een mening te hebben over de rug van Mathieu van der Poel, maar vanuit het management van Alpecin-Fenix bleef het lang stil. Tot vandaag, want de ploeg heeft bekendgemaakt dat Van der Poel niet meer in actie zal komen tijdens het cross-seizoen.

Het cross-seizoen van de wereldkampioen blijft zodoende beperkt tot twee wedstrijden. De gebroeders Roodhooft: "We willen dat hij helemaal kan herstellen zonder tijdsdruk. Hij zal dus niet naar het WK in Fayetteville gaan."

Over het voorjaar op de weg is nog niets te zeggen, stelt de ploeg. "Mathieu doet wat de dokters zeggen. We weten niet of het herstel weken dan wel maanden zal duren. Je hoeft daar niet over te speculeren. De dokters zijn het erover eens dat de zwelling alleen zal afnemen door te rusten. Hij begint alleen te koersen als de blessure volledig weg is. We zetten er geen datum op."

Domper

"Het is wat het is", reageert Van der Poel op nuchtere wijze. "Door de rugpijn heb ik niet mijn gewenste niveau kunnen bereiken sinds de Tour de France. Ik wil dat gewoon achter de rug hebben. De enige oplossing is blijkbaar een langere rustperiode. Het zou daarom onverstandig zijn om die periode te onderbreken en het WK nog proberen te halen. Daar gaan we met z'n allen mee akkoord."

"Dat is zeer bitter. Ik heb tien keer op rij deelgenomen aan het WK. Mijn titel niet kunnen verdedigen in de VS is een domper. Ik ben niet bezorgd over de toekomst van mijn carrière, maar het frustreert dat ik niet weet tot wanneer deze rustpauze zal duren. We pinnen enkel een datum en doelen als we dat op een onderbouwde manier kunnen. Tot dan doe ik wat ik kan."