Tom Dumoulin wisselt van trainer: Belg die ook Van Aert en Roglic begeleidt 

Een frisse wind moet ervoor zorgen dat Dumoulin andermaal een grote ronde kan winnen!

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Na de break, een Olympische missie en daarna een blessure die z'n naseizoen hypothekeerde, begint Tom Dumoulin met fris gemoed aan wat hopelijk een seizoen zonder sores zal worden - het zou z'n eerste worden sinds heel lang, want voor de break had Dumoulin te kampen met knieproblemen. De Limburger wil er dit seizoen staan in de Giro als klassementsman.

Dat hij ook echt een nieuwe start maakt, wordt duidelijk uit het feit dat de winnaar van het zilver op de tijdrit in Tokio een nieuwe trainer krijgt bij Jumbo-Visma.

Eerder werkte hij daar met Mathieu Heijboer en in de aanloop naar de Spelen maakte hij gebruik van de diensten van Louis Delahaye, in het verleden in dienst bij Jumbo en ook actief als trainer van onder andere Annemiek van Vleuten.

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad meldt nu dat Dumoulin de overstap maakt naar Marc Lamberts. De 59-jarige Belg kan goede papieren overleggen, want hij is bij de Nederlandse ploeg ook de begeleider van Wout van Aert en Primoz Roglic.

Met Dumoulin erbij heeft de Belg dus nu de drie grote namen van de ploeg in z'n portefeuille - al mag je Jonas Vingegaard daar op grond van z'n Tour de France van afgelopen seizoen ook bijrekenen.

Nieuws
  • Cor Vos