Van der Haar voor Van Kessel en verrassende Mees Hendrikx Nederlands kampioen veldrijden, Van Aert heerst in België

En met deze Lars als winnaar in Nederland vonden we nog een mooi feitje op Wikipedia...

lars van der haar
  • Wout van Aert Wout van Aert

Zonder Mathieu van der Poel aan het vertrek was het bij het NK veldrijden voor mannen in Rucphen de vraag wie de leegte die hij achterliet zou opvullen. De wereldkampioen was immers de afgelopen zeven edities de sterkste.

Of ja, eigenlijk was het ook niet de vraag wie die leegte op zou vullen, want Lars van der Haar was de gedoodverfde favoriet, zeker omdat Corné van Kessel na een val in een eerdere cross nog niet topfit was.

En dus lag Van der Haar na twee rondes al vijftien seconden voor. Hij reed onbedreigd naar z'n derde NK-titel bij de elite. Achter hem legde Corné van Keesel beslag op de tweede plek, vlak voor de jonge Mees Hendrikx die verrassend derde werd - en derhalve ook op de titel bij de beloften greep. Ryan Kamp en Pim Ronhaar werden vierde en vijfde.

Met de zege van Lars van der Haar in Rucphen was het overigens voor de vijftiende keer achter elkaar dat er een Lars of Mathieu Nederlands kampioen werd.

België

In België was er in Middelkerke een zandparkoers uitgetekend, maar al hadden ze een parkoers in lava gemaakt: Wout van Aert was de te kloppen man. De oppermachtige Belg die na dit BK een punt achter z'n crossseizoen zet, hoefde de titel bij wijze van spreken alleen maar op te halen.

Alleen als Wout van Aert weer pech zou kennen zoals in Hulst, dan was hij van de titel af te houden - en zelfs dan... Maar zover kwam het allemaal niet, want de renner van Jumbo-Visma heerste in het zand en won met meer dan een minuut voorsprong voor op nummer twee Laurens Sweeck. Quinten Hermans completeerde het podium.

Cyclocross
  • Cor Vos