Evenepoel en Pogacar staan voor krachtmeting in de Vuelta a España dit jaar

Goed nieuws voor de wielerfans die in augustus willen afreizen naar Utrecht voor de Vuelta-start. Dan zullen ze als het goed is Remco Evenepoel en Tadej Pogacar kunnen aanschouwen.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Eerder was er sprake van dat Evenepoel terug zou keren naar de Giro d'Italia om revanche te nemen op zijn mislukte eerste grote ronde. Dat gaat er niet van komen, want Evenepoel focust zich in 2022 volledig op de Vuelta a España, zo werd maandag bekendgemaakt op het trainingskamp van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl.

Verder start Evenepoel in onder meer de Tirreno-Adriatico, Ronde van het Baskenland, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "De rondes in de WorldTour, zoals Tirreno, Baskenland en Zwitserland, daar wil ik meedoen voor de top 5, het podium of hopelijk eindwinst. Dat zijn belangrijke stappen richting het presteren in de grote rondes." De Vuelta bereidt Evenepoel voor door middel van de Clasica San Sebastián en Ronde van Burgos.

Tadej Pogacar

In de Vuelta a España zal Evenepoel in elk geval Tadej Pogacar treffen. De Sloveen zal voor het eerst in zijn loopbaan deelnemen aan twee grote rondes in één seizoen. Uiteraard komt het orgelpunt van zijn seizoen te liggen tijdens de Tour de France, maar nadien hoopt hij ook in Spanje mooie resultaten te boeken.

Verder heeft Pogacar wat betreft meerdaagse rondes de UAE Tour, Ronde van het Baskenland, Tirreno-Adriatico en Ronde van Slovenië op zijn lijstje staan. Het voorjaar van Pogacar is sowieso erg druk, want hij rijdt ook Strade Bianche, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In Vlaanderen zal hij debuteren.