HomePelotonpraatOpvallende Duitse renster: Laura Süßemilch. Wat weet Joop wat wij niet weten...?

Opvallende Duitse renster: Laura Süßemilch. Wat weet Joop wat wij niet weten…?

Heeft Joop Zoetemelk familie in Duitsland? De Duitse profwielrenster met de naam Laura Sußemilch doet vermoeden van wel.

We zijn hier op de redactie natuurlijk groot fan van Joop Zoetemelk en willen 'm dus zeker niet beschuldigen van een dubbelleven in Duitsland, maar opvallend is het toch wel…

Want het oog viel onlangs tijdens een van onze online speurtochten op de website procyclingstats.com op de naam van Laura Süßemilch. De Ivo Niehe in ons dacht meteen: hé, Süßemilch, dat lijkt wel verdomd veel op het Duitse woord voor Zoetemelk…

En verdomd, Google Translate bevestigde die aanname – eigenlijk is Google Translate overbodig als de Ivo Niehe in je het al zegt, maar toch.

Google Translate is duidelijk: het is een Duitse tak van de familie…

Laura Süßemilch werd iets minder dan 25 jaar geleden geboren in het stadje Weingarten (dat dan weer wijntuin betekent) in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Uiteraard had Joop Zoetemelk daar – voor zover wij weten – niks mee te maken.

Maar frappant is het natuurlijk wel, dat Süßemilch wielrenster werd. En een niet zo onverdienstelijke ook, al kan dat eigenlijk ook niet anders met zo'n naam. De Duitse werd namelijk op de baan afgelopen seizoen Europees en Wereldkampioen op de ploegenachtervolging.

Op de weg is Süßemilch ploeggenote van onder andere Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieterse in de Plantur-Pura-ploeg waarin alle vrouwenteams uit de cross en en mtb van de gebroeders Roodhooft onder één vlag rijden.

Wij gaan nu even op zoek of er toevallig ook nog een Laura Dolce Latti, Laura Lait Sucré, Laura Makeo Maito en Laura Sladko Mleko rondrijden in het vrouwenpeloton – respectievelijk de Italiaanse, Franse, Finse en Sloveense Zoetemelken…

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...

Heerlijk verhaal: zes jaar terug fietste Annemiek van Vleuten met 15-jarige knaap in Nieuw-Zeeland: ‘Die is nu prof’

Annemiek van Vleuten deelde op haar Twitter een prachtige anekdote van zes jaar geleden...