Nathan Van Hooydonck over verlies zoontje: 'Als ik op training vertrek en een kinderwagen zie, dan breekt mijn hart in duizend stukken'

Nathan Van Hooydonck en zijn vrouw verloren onlangs hun pasgeboren zoontje. De fiets zorgt enigszins voor afleiding voor de renner van Team Jumbo-Visma.

Hooydonck
  • Nathan Van Hooydonk Nathan Van Hooydonk

Van Hooydonck doet zijn verhaal tegen Sporza. Ondanks alles is hij naar Spanje afgereisd voor het trainingskamp met Team Jumbo-Visma. "Ik heb eerst en vooral een fantastische vrouw naast mij", vertelt hij. "Ze heeft me in alles gesteund. We maken een heel donkere periode door. Daags na de begrafenis ben ik begonnen met fietsen en dat deed heel veel deugd."

"We hebben dan besproken of ik naar hier zou komen", gaat Van Hooydonck verder. "De ploeg liet me daar vrij in, maar mijn vrouw zei dat het me goed zou doen. De stage in Spanje zorgt voor enorm veel afleiding. Dankzij haar kan ik het een beetje beter verwerken. Elke dag kan ik proberen te doen wat ik moet doen en wat de mensen van mij verwachten."

"Zij is mijn steunpilaar. Ze is niet hier, maar we hebben veel contact via FaceTime. Misschien ben ik over enkele dagen thuis omdat het niet gaat, maar ook de ploeg steunt me. Ze zijn fantastisch."

De ene dag gaat beter dan de andere, vertelt Van Hooydonck. "Ik denk continu aan het verlies. Als ik bijvoorbeeld bij ons in het dorp op training vertrek en een kinderwagen zie, dan breekt mijn hart in duizend stukken. We hebben hier evenwel een paar onnozelaars in de ploeg die de sfeer erin houden en dan kun je je gedachten een beetje verzetten, maar uitbundig lachen is er nog niet bij en dat zal niet voor snel zijn."

De fiets is momenteel even niet het allerbelangrijkste voor de Vlaming. "Ik heb een tijd niets gedaan, maar daar maak ik me absoluut niet druk in. Ik probeer me honderd procent te smijten. Als ik een minder goed voorjaar rijd, dan schik ik me in een andere rol. Iedereen zal dat begrijpen, denk ik. Zolang ik mijn best doe, kan ik mezelf niets verwijten. En wat andere denken, interesseert me weinig."